ŠTO SE DOGAĐA SA ŠAJERICOM? Projekt, izložba i konceptualno-muzički performas za procvat zgrade Scheier

Projekt kojim se definiraju novi koraci u kulturi grada Čakovca i Međimurja biti će predstavljeni cjelodnevnim programom ovog utorka 29. siječnja u zgradi Scheier.

logo2019 - Scheier

Sve započinje u 10 sati predstavljanjem misije i vizije  projekta “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier”.

Potom će u 10:40 biti otvorenje izložbe “Inicijativom do novih praksi u zgradi Scheier”. Izložba se bavi procesima inicijative za društveno-kulturni razvoj u Čakovcu te  nastojanjem da se formira zajednički i jedinstveni boravak udruga koje djeluju na području kulture i umjetnosti, socijalnih usluga, društvenog poduzetništva i sportom.

Program se nastavlja večernjim programom. U 18 sati kreće konceptualno-muzički performas projekta Eikonoise – live sampling, electronic, experimental sounscapes, ambient. Eikonoise, koji predvodi  Bojan Miljančić, će povodom ovog događaja s bubnjarem Marinkom Marciušem izvesti zvučni performans koji svojim izrazom teži izvornosti, slučaju, neponovljivosti i originalnosti.Utjecaji veterana suvremene klasike, eksperimenta i minimalizma u glazbi kao što su Brian Eno, Steve Reich i John Cage ovom će prilikom ispuniti prostor zgrade Scheier.

Program organizira HDLUM (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja), Fotografija – portal za fotografsku kulturu, Društveni centar Čakovec, Međimurska županija, Eikonoise, Klub Prostor – “CeZam” Čakovec i Lepi Dečki Brewery. Organizaciju događaja je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ostavi komentar