Snimka kazališne predstave Črna mati zemla večeras na HRT – HTV3

U sklopu emisije Art a la carte koja počinje u 22:41 večeras će se emitirati snimka kazališne hit predstave Črna mati zemla na HRT – HTV3. U uvodnom dijelu emisije bit će razgovor s autorom romana Kristianom Novakom, autorom dramatizacije Tomislavom Zajecom i redateljicom predstave Dorom Ruždjak Podolski. Urednica i voditeljica je Lada Džidić Barić.

Snimka predstave u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih prema romanu našeg Kristiana Novaka i u režiji Dore Ruždjak Podolski kreće u 23:11.

U nastavku više o predstavi:

Predstava “Črna mati zemla” dramatizacija je romana Kristiana Novaka “Črna mati zemla” o uspješnom mladom piscu Matiji Dolenčecu koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča. Roman o osobnom putovanju iz osvijetljenog, otuđenog, neobaveznog i urbanog u tamno, blisko i ruralno. Potisnuta je traumatična priča o njegovu djetinjstvu u međimurskom selu, o smrti oca, o osam samoubojstava, dva demona, gubitku prijatelja, o velikim mitovima i lokalnim legendama, o otvorenom povijesnom prijelomu 1991., svakodnevnim lažima, o osjećaju krivnje, o okrutnosti, samoći i ljubavi.

Igraju: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić i Leon Bujanović.

Predstava je osvojila sve najvažnije nagrade: Nagrada za najbolju režiju na 32. Gavellinim večerima 2017.; Nagrada hrvatskog glumišta za sezonu 2016./2017. za najbolju dramsku predstavu u cjelini; Nagrada hrvatskog glumišta Dori Ruždjak Podolski za najbolje redateljsko ostvarenje; Nagrada hrvatskog glumišta Urši Raukar za sporednu žensku ulogu; Nagrada Marul na 28. Marulićevim danima za predstavu u cjelini; Nagrada Marul za režiju Dori Ruždjak Podolski; Nagrada Marul Tomislavu Zajecu za dramatizaciju romana.

Ostavi komentar