Prelog i Sveti Juraj na Bregu ugostit će Varaždinske barokne večeri

Prelog crkva sv. Jakoba
Prelog, crkva sv. Jakoba u kojoj se održava koncert

Varaždinske barokne večeri počinju danas, 22. rujna, a traju sve do 10. listopada.

Ovo su 47. Barokne večeri po redu.

Festival Varaždinske barokne večeri najznačajnija je glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, osnovana 1971., a danas je kao specijalizirani festival rane glazbe jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu. Festival je pod stalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a Ministarstvo kulture RH dodijelilo mu je nacionalni značaj prije 20 godina. Unatrag sedam godina festival svake godine ima zemlju partnera. Do sada su zemlje partneri bili Njemačka, Češka, Poljska, Slovačka, Izrael, Austrija, Ruska Federacija, Italija, Francuska, Španjolska a ove će godine to biti Mađarska.

I ove godine brojni se koncerti održavaju van Varaždina, pa tko neki i u Međimurju.

Ansambl Musica Profana tako će nastupiti u Prelogu. Koncert će se održati u nedjelja, 1. listopada, u Crkvi sv. Jakoba, u 19 sati.
Musica Profana je osnovana 1987. godine. Ansambl izvodi glazbu nastalu u razdoblju između 16. i 18. stoljeća na autentičnim instrumentima.

Sveti Juraj na Bregu, 8. listopada u 19:30 sati, također će ugostiti Varaždinske barokne večeri. Toga dana nastupaju Marta Schwaiger (sopran), Zoran Kelava (narator, udaraljke) i Igor Paro (teorba, barokna gitara).

Ostavi komentar