Pinklecima u dalekom Šangaju dodijeljena PLAYS AWARD povelja za predstavu A TKO SI TI?

Kazališna družina PINKLEC iz Čakovca je od 4. do 10. srpnja sudjelovala, na poziv selektora festivala, na Shanghai International Children’s Theatre Festivalu, a tamo je selektirana na temelju pogledane predstave na 1. Croatia Showcaseu 2018. godine. Na festivalu je predstava A TKO SI TI? odigrana 6 puta, a nakon izvedbi glumci su održali radionice za djecu koja su gledala predstavu.


U programu festivala uz Kazališnu družinu Pinklec i predstave iz Kine, sudjelovala su kazališta iz Rusije, Nizozemske, Belgije i Danske. Predstava je odigrana u Art Theatre of China Welfare Institute (4 puta), Shanghai Weiyu Experimental School (1 put) i Shanghai Xuhui District Community Cultural Center (1 put). U sklopu festivala održan je forum: Diversification, Share and Cooperation Forum of International Children’s Plays and Dramas.

Na festivalu je Pinklecima dodijeljena PLAYS AWARD povelja za predstavu A TKO SI TI?.


Predstava A TKO SI TI? odigrana je 150 puta, a po broju izvedbi slijede je BREMENSKI SVIRAČI i PUŽ MUŽ.

S predstavom A TKO SI TI? sudjelovali su na brojnim festivalima i osvojili značajne nagrade. Na 24. SUSRETU LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE – SLUK – nagradu za najbolju animaciju dobila je Karolina Horvat, a na 24. MEĐUNARODNOM LUTKARSKOM FESTIVALU – POLETNI LUTKOVNI PRISTAN, MARIBOR – primili su Nagradu dječjeg žirija – „25 zlatnih zvezdic”.

Sudjelovali su na Vukovarskom lutkarskom proljeću u Vukovaru, Assiteju u Čakovcu, Virkazu u Virovitici, Malom Boku u Bjelovaru, SLUK-u u Osijeku, Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, Kotar festu u Delnicama, Poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru, na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, na Euro Kids festivalu u Washingtonu i PROLOGU u Sisku.

izvor: Centar za kulturu Čakovec

KINA - KD PINKLEC 1

 

Ostavi komentar