U Perivoju Zrinski “Paleolitik” i vodopad visok deset metara!

Kristina Pongrac, Damir Klaić-Ključ i Bojan Miljančić u obilasku prostora Starog grada osmišljavaju pozicioniranje postava izložbe na otvorenom

Umjetnička urbana scena Čakovca prošle je godine stvorila zametak nečega dobrog – Zrinski art festivala. Održan je u Perivoju “Zrinski” početkom rujna na inicijativu čakovečkog fotografa i umjetnika Damira Klaića-Ključa i Nikoline Mekovec, voditeljice Studija suvremenog plesa “Teuta” Čakovec. Trodnevna izložba umjetničkih radova na otvorenom i multimedijalne projekcije bile su posjećene kao rijetko koji izložbeni postav u čakovečkim galerijama, a jedinstven Teutin performans kod instaliranog jezera na otvorenju prošlogodišnjeg Festivala još se mnogi i danas sjećaju.

instalacija paleolitik kljuc36
Prvo predstavljanje instalacije “Paleolitik” u Križevcima kod Ljutomera

Čakovečki umjetnici sa svojim gostima i za ovo ljeto pripremaju brojne inovacije. Najavljuje ih Damir Klaić-Ključ, koji je već u našem kraju izgradio svoj brend prepoznatljivosti upravo po umjetničkim instalacijama koje će krasiti i ovogodišnji Zrinski art festival. Jedna od njih će biti njegov “Paleolitik”.

“Paleolitik” podno zidina Starog grada

– Paleolitik je prvi put izveden u Križevcima kod Ljutomera povodom međunarodne kiparske kolonije na kojoj smo gostovali Rusa Trajkova i ja iz Međimurja i Ivo Vičić Arexx iz Rijeke, koji potpisuje sound instalacije. On se pozabavio zvukovima paleolitika, odnosno zvukovima životinja, šume, životinja. Sve to zajedno čini ovu instalaciju “Paleolitik”. Riječ je interaktivnom vodopadu koji ima svoje jezero, svoj vodopad visine četiri metra. Cijela instalacija je dimenzije 10×5 metara.” ističe Klaić.

Više o Zrinski ART Festivalu i 3FF festivalu alternativne glazbe saznajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka, 21. srpnja.

foto: Zlatko Vrzan

Više o instalaciji “Paleolitik” saznajte kroz fotogaleriju autora Zlatka Vrzana OVDJE.

 

Ostavi komentar