Otvorena izložba slika Stardus Tee Mesarić u Sv. Martinu na Muri

U Galeriji Sv. Martin u Sv. Martinu na Muri otvorena je 7. lipnja izložba slika najmlađe članice Likovne republike Tee Mesarić pod nazivom Stardust. Autoricu je publici predstavila predsjednica udruge Milena Petković, a izložbu je otvorio načelnik općine Dražen Crnčec.

izložba Stardus Tea Mesarić (2)
Dražen Crnčec, Tea Mesarić i Milena Petković

Tea je rođena u Varaždinu 12. ožujka 1991. godine. Živi u Nedelišću. Po zanimanju je medijski tehničar. Slika oko dvije godine. Ovo je njezina treća samostalna izložba.
Prva je bila u Casa Latini u Čakovcu, druga u Mundoaki. Izlagala je i na skupnoj Godišnjoj izložbi slika sa svim članovima Likovne republike. U udruzi je aktivna članica te stvara i na Likovnim kolonijama. Puno njezinih radova nalazi se u osobnim zbirkama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Slike su otišle u Njemačku, Austriju, Veliku Britaniju i Sloveniju.
Tea nalazi neiscrpni izvor inspiracije u beskonačnosti svemira.
Slika akrilom na platnu, koristi kombinaciju gipsa, uz raspršene nebule koje stvara pomoću Airbrusha.

Boje koje prevladavaju na njezinim slikama su pretežno plava i crna. Igra se kontrastima svijetlo-tamno. Slike nisu prenatrpane već bacaju u prvi plan ono najbitnije te tako ciljano fokusiraju oko promatrača na određeni element u slici.

Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je do 30. lipnja ove godine.

Ostavi komentar