OTVORENA IZLOŽBA: “Međimurci u planini”, ali i u zgradi Scheier

Vesna Jaklin - Medjimurci u planini
Planinarka Vesna Jaklin prvi put izlaže, ali je i motiv na fotografiji "Radost" autora Željka Poljaka

Na petoj jubilarnoj izložbi fotografija planinara HPD Međimurje Čakovec “Međimurci u planini” predstavljeno je 19 djela planinarki i planinara. U srce Čakovca donijeli su dašak svojih planinarskih impresija kroz motive krajolika, planinarskih grupa i pojedinaca u brdima. Autori fotografija su: Dario Ban, Blanka Belužić, Zrinko Belužić, Silvio Benč, Bojan Blažić, Lidija Car, Bojan Damiš, Jasminka Damiš, Silvo Dania, Slavica Hranilović, Vesna Jaklin, Suzana Jalšovec, Franjo Janković, Sevda Jovanović, Krunoslav Korent, Željko Poljak, Elvis Prišlić, Bogomir Trabe i Damir Železnjak.

Autor fotografije Bojan Blažić
Autor fotografije Bojan Blažić

Na ovogodišnju izložbu stiglo je 188 fotografija, a za izlaganje je odabrano njih 50. Na svečanosti otvorenja govorili su Željko Poljak, predsjednik HPD Međimurje, Davorin Mance iz Fotokluba Čakovec koji s Filipom Lučinom potpisuje postav izložbe, a gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini proglasila je izložbu otvorenom. U organizaciji izložbe sudjelovao je uz predsjednika društva i Anđelko Borković, član Upravnog odbora. Moderator večeri bio je Dejan Buvač.

U prigodnom letku izložbe Davorin Mance ističe:

– Pristigle fotografije ponovo će uspjeti približiti dio čarolije planinarskog života i onima kojima je planinarenje strano a vrlo vjerojatno će nekoga i potaknuti da krene stazama članova HPD Međimurje.

izlozba Medjimruci u planini
Franjo Janković pokazuje svoju autorsku fotografiju

Izložba se može razgledati tijekom vikenda u subotu i nedjelju 23. i 24. listopada od 9 do 12 sati, zatim u ponedjeljak, utorak, srijedu, četvrtak i petak (od 25. do 29. listopada) od 10 do 12 sati prijepodne te od 17 do 19 sati poslijepodne.

foto: rr

 

Ostavi komentar