Otvara se izložba “Gradovi i trgovišta na hrvatsko-štajerskoj granici”

Gradovi i trgovišta na hrvatsko-štajerskoj granici
Gradovi i trgovišta na hrvatsko-štajerskoj granici

Povodom deset godina od osnivanja Državnog arhiva za Međimurje u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec, u petak, 10. veljače, s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba „Gradovi i trgovišta na hrvatsko-štajerskoj granici“.

Izložba je rezultat uspješne suradnje Državnog arhiva za Međimurje, Državnog arhiva u Varaždinu, Državnog arhiva u Zagrebu, Zgodovinskog arhiva na Ptuju, Pokrajinskog arhiva Maribor i Zgodovinskog arhiva Celje u sklopu projekta SIHeR te je na osnovu gradiva pohranjenog u navedenim arhivima predstavljena povijest pograničnih gradova i trgovišta (Samobor, Vinica, Krapina, Čakovec, Štrigova, Ljutomer, Središče ob Dravi, Ormož, Brežice, Podčetrtek i Rogatec) kao i povijest šest gradova u kojima su danas sjedišta arhiva (Štrigova, Varaždin, Zagreb, Ptuj, Maribor i Celje).

Autori izložbe i kataloga su dr. Borut Batagelj, Jurica Cesar, Mojca Horvat, Damir Hrelja, Branka Molnar, Jasna Požgan, Ana Tuk, dr. Dejan Zadravec i dr. Aleksander Žižek. Grafičko oblikovanje izložbe potpisuje Damir Klaić Ključ.

Izložba je zamišljena kao putujuća i od 2012. godine je obišla Zagreb, Celje, Maribor, Rogatec, Ptuj, Ormož, Varaždin, Ljutomer, Radenci, Samobor i Sarajevo.

Izložba će se moći pogledati u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec od 11. do 24. veljače 2017., od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 15 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati.

Ostavi komentar