Osvojite Najgoru djecu na svijetu i Noćnu školu

čitanje knjiga

Međimurske novine u suradnji s nakladničkim kućama Znanje i Mozaik nastavljaju poticati kulturu čitanja. Pripremili smo nove naslove koje možete osvojiti ako zaigrate nagradnu igru. Nagradne kupone potražite u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka, 13. listopada. Ovog puta nagrađujemo čitatelje s knjigom za djecu (David Walliams: Najgora djeca na svijetu) i napetim trilerom Lee Child: Noćna škola).

David Walliams: Najgora djeca na svijetuDavid Walliams: Najgora djeca na svijetu

Deset priča o djeci koja imaju navike u svakodnevnom životu koje autor dovodi do apsurda i koje djecu usmjeravaju prema dobrom ponašanju. David Walliams potpuno je osvojio svijet dječje književnosti. Njegovi su romani prevedeni na više od četrdeset jezika, a samo su u Velikoj Britaniji prodani u više od jedanaest milijuna primjeraka. Walliamsove su romane kritičari ovjenčali nenadmašnim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom

Tony Ross potpisuje ilustracije objavljene u knjizi. Rođeni je Londonac, a umjetničku je akademiju pohađao u Liverpoolu i otada radi kao grafičar dizajnerskih i reklamnih agencija. Njegovi su stripovi objavljivani u slavnim tiskovinama diljem svijeta. David i Tony također su surađivali na šest Davidovih nevjerojatno uspješnih dječjih romana − Mali milijarder, Banditska bakica, Bljakburger, Zla zubarica, Tetka probisvjetka i Djedov veliki bijeg, kao i na uspješnoj zbirci pripovjedaka Najgora djeca na svijetu.

Lee Child: Noćna školaLee Child: Noćna škola

Godina je 1996. i Jack Reacher je aktivan djelatnik vojske. Ujutro mu daju odlikovanje, a navečer ga šalju u školu. S njim su u učionici još dva agenta: agent FBI-a i analitičar CIA-e. Sva su trojica vrhunski profesionalci u svom poslu, sva su trojica nedavno postigli veliki uspjeh i sva se trojica pitaju zašto su poslani u Noćnu školu.

A onda otkrivaju – džihadistička ćelija u Hamburgu dobila je neočekivanog posjetitelja: saudijskog teklića. CIA-in agent na tajnom zadatku načuo je kako teklić šapće jezivu poruku: “Amerikanac traži sto milijuna dolara”.

Za što? I od koga? Reacher i njegova dva nova prijatelja dobivaju zadatak pronaći tog Amerikanca. Reacher poziva u pomoć najbolju osobu s kojom je ikada surađivao: narednicu Frances Neagley. Njihov zadatak postaje sve opasniji, no oni ne odustaju. Ako ne pronađu čovjeka kojeg traže, svijet će pretrpjeti stravičan teroristički napad.

 

Ostavi komentar