Nigerijski party u Klubu Prostor

Tricycle Trauma
Ekipu iz Tricycle Trauma čakovečka publika već je imala priliku vidjeti prošle godine u Noći mračnog cirkusa

Klub Prostor ovu će subotu, 2. veljače, posvetiti zanimljivim pričama, ukusnoj hrani, akrobacijama, plesu te dancehall i afrobeat ritmovima iz daleke i tople Nigerije. Već druga suradnja u vrlo kratkom periodu u klub Prostor vraća cirkuski izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma, nekima poznat po Noći mračnog cirkusa, održane u listopadu 2018.

Traumovci će s posjetiteljima podijeliti iskustva s najvećeg afričkog karnevala koji se održava na jugoistoku najmnogoljudnije afričke zemlje, u gradu Calabaru. Pričat će o susretu s performerima iz Swazilanda, Južnoafričke republike i zašto je normalno da program kasni i po pet sati. Kako diše Lagosu, grad od oko 20 milijuna stanovnika te o susretima s Hausa, Igbo i Yoruba narodima. Kultura, glazba, Nollywood i hrana, ali i politika, izborna godina i rat s Boko Haramom. Otkrit će što im se toliko svidjelo u Nigeriji da se već tri godine vraćaju i uskoro spremaju za povratak. Ovo su samo neke od opsežnih tema o kojima će posjetitelji programa imati priliku razgovarati s putujućim cirkusantima i njihovim gostima.

Po završetku predavanja večer se nastavlja u opuštenijem ritmu Naija partyja koji će biti prepun dobre glazbe, plesa, cirkusa, palminog vina i pravom afričkom hranom. Program će začiniti Late Dinner, mladi zadarski Dj, Cromacanz plesni kolektiv iz Zagreba, Tricycle Trauma sa zračnim akrobacijama i ostali cirkuski performansi, Mama Veek’s Kitchen s obiljem tradicionalne nigerijske hrane.

Ulaz, minimalna donacija 10 kuna, a program počinje u 20 sati.

 

Ostavi komentar