FOTO: Nakit s potpisom Jelene Valkaj izmamio uzdahe divljenja brojnih dama u Muzeju Međimurja

Jelena Valkaj
umjetnica Jelena Valkaj

Sto i sedam originalno oblikovanog i unikatnog keramičkog nakita i posuda s potpisom autorice Jelene Valkaj izazvalo je uzdahe oduševljenja posebice kod ženskog dijela publike na otvorenju izložbe u Muzeju Međimurja. Dekorativne posude, plitice,vaze, vrč za vino, ogrlice, perle, medaljoni, narukvice, prstenovi i naušnice predstavljeni su u izložbenom salonu i donacija su koju je autorica Jelena Valkaj ustupila Muzeju Međimurja.

Jelena Valkaj
Jelena Valkaj

O izložbi su uz autoricu govorile Erika Nađ-Jerković, viša kustosica i voditeljica likovnih zbirki Muzeja, koja ujedno potpisuje koncepciju, postav izložbe i prigodni katalog te prof. povijesti umjetnosti Vladimira Pavić. Izložbu je otvorenom proglasila zamjenica župana Sandra Herman ističući kako je ova unikatna keramika pronašla svoj pravi dom u Muzeju Međimurja gdje će ubuduće biti i u stalnom postavu likovnih zbirki Muzeja.

Umjetnički program obogatila je ženska vokalna skupina Stridone, a večer je moderirala ravnateljica Muzeja Maša Sobočan Hrustek.

Tijekom izložbe bit će organizirane radionice izrade keramičkog nakita za zainteresirane, a prijave su u tijeku do 20. rujna. Izložba ostaje otvorena do 15. listopada te se može razgledati i u rujnu radnim danom od 8 do 18 sati te u listopadu od 8 do 15 sati, a vikendom od 10 do 14 sati.

Prema fantastičnom odazivu publike na otvorenju jesenskog izložbenog programa Muzeja, očekuje nas raskošna i atraktivna kulturna jesen, kakva i jest predstavljena keramika Jelene Valkaj.

foto: rr

keramika Jelena Valkaj (9)

keramika Jelena Valkaj (2)

keramika Jelena Valkaj (5)

keramika Jelena Valkaj (3)

Ostavi komentar