NAJAVA: Zbirka “Teleidoskop” Andrijane Kos – Lajtman predstavlja se u Beški

Adrijana Lajtman Kos
Autorica zbirke Andrijana Kos-Lajtman

Čakovečki ugostiteljski objekt Beška (Ruđera Boškovića 23) sve više postaje prepoznatljiv po ugodnim kulturnim večerima. Za subotu 16. veljače s početkom u 19 sati zakazano je predstavljanje zbirke “Teleidoskop” autorice Andrijane Kos – Lajtman.

Uz autoricu u razgovoru će sudjelovati i Emilija Kovač. Ulomke iz knjige interpretirat će Rea Preksavec. Izdavač: zbirke je Hrvatsko društvo pisaca (HDP), 2018.

U sklopu predstavljanja bit će prikazan kratki dokumentarno-eksperimentalni film “Tihi rubovi” (2019) Andrijane Kos-Lajtman i Damira Radića.

Sanjin Sorel u recenziji djela ističe: “A. Kos Lajtman govori o smrti, bolesti, usamljenosti, negativnom aspektu prisutnosti… česta su isprepletanja, fragmentarna, između logički strukturiranih tekstova kojima je funkcija podsjećanje kako je možda ipak riječ o nekom stabilnom sustavu znakova i onih koji su sasvim iregularni te ovise o gramatičkim ‘nekorektnostima’, nadrealističkim metodama, oštrim rezovima i montaži. I usprkos svemu fragmentarni postupak u cijeloj knjizi ima vrlo jasnu funkciju – prevesti složenu strukturu svijeta i subjekta u plan strukturirana smisla.”

 

Ostavi komentar