NAJAVA: Na tribini ČČ predstava „Glumica” u izvedbi HNK u Zagrebu

Predstava "Glumica" francuskog pisca, koreografa i redatelja Pascala Ramberta prva je dramska premijera HNK-a Zagreb u 2019. godini. Na slici Alma Prica i Nina Violiæ. foto HINA/ HNK/ Mara Bratoš/ ua

Tribina Čakovec četvrtkom koja ove godine obilježava 50-tu obljetnicu nastavlja se vrhunskom kazališnom predstavom. Na repertoaru CZK Čakovec 10. listopada bit će predstava „Glumica” u izvedbi HNK u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Glumica” je priča o velikoj divi ruskog teatra koju publika obožava, a koja će nenadano umrijeti. Dok leži na samrti, uz postelju se izmjenjuju ljudi iz njenog osobnog i profesionalnog života. Kolege iz kazališta, prijatelji, njena djeca, sestra, roditelji, ljubavnici, muž, dolaze joj u posjet, svatko sa svojom pričom o životu ili umjetnosti. Soba u kojoj leži pretrpana je buketima cvijeća kao izrazom apsolutne ljubavi.

Igraju Alma Prica, Nina Violić, Vlasta Ramljak, Siniša Popović, Livio Badurina, Bojan Navojec, Franjo Kuhar, Dušan Gojić, Damir Markovina, Silvio Vovk, Tesa Litvan, Luca Anić i Saša Ferderbar Bućan. Predstava traje 2 sata (bez pauze). Redatelj i scenograf je Pascal Rambert.

foto: HNK u Zagrebu/HINA/

Ostavi komentar