Nagradna igra: Osvojite knjige Zemlja duhova i Drame o Glembajevima

U Mjesecu hrvatske knjige i Međimurske novine se pridružuju popularizaciji čitanja. U suradnji s nakladničkim kućama Mozaik i Znanje osigurali smo nove knjige kojima možete nadopuniti vašu kućnu biblioteku. Do knjige dođite u nekoliko koraka.

U tiskanom izdanju “Međimurskih novina” od petka 8. studenoga potražite nagradne kupone i pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: [email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 12. studenoga do 15 sati. U nastavku više o nagradnim naslovima.

Patrick Lee: Zemlja duhova

Neobjašnjiva tehnologija već desetljećima ulazi u naš svijet kroz strogo čuvanu tajnu anomaliju nazvanu Pukotina. Najnoviji uređaj u stanju je otvoriti prolaz prema budućnosti. Ono što je Paige Campbell ugledala kroz prolaz u buduće doba, sedamdeset godina nakon našega, smrtno ju je prestrašilo. Svoje strašno otkriće ona i kolege iz Tangenta odnijeli su predsjedniku i po povratku iz Bijele kuće naletjeli na kišu metaka iz strojnica. Samo je Paige preživjela. Bojeći se užasne osobne sudbine koja mu se otkrila s druge strane Pukotine, Travis Chase napustio je Tangent… i Paige Campbell.

Miroslav Krleža: Drame o Glembajevima

Drame o Glembajevima zaseban su dramski ciklus u opusu Miroslava Krleže, a u njega se ubrajaju drame U agoniji, Gospoda Glembajevi, Leda i U logoru. Riječ je o iznimno psihološki snažnim dramama. Autor se svjesno i namjerno udaljuje od “vanjske dinamike“ svojih ranih dramskih tekstova i okreće se tzv.”nordijskoj školi“, skandinavskoj dramatici za koju je karakterističan realistički dramski postupak. Krleža ujedno dezintegrira mit o zatvorenoj građanskoj zajednici i rastvara amoralnost i licemjerje, ali i istinu o varalicama i ubojicama koji se prikazuju kao ugledni članovi društvene i obiteljske zajednice. Uvrštene su tri drame: Gospoda Glembajevi, U agoniji i Leda.

Ostavi komentar