Na zagrebačku tribinu Ane Horvat “dotepenke” iz Međimurja donijele pjesme i međimurske jabuke

Slavica Gazibara_Ana Horvat_Davorka Crncec

Nevelik prostor KIC-a na početku Preradovićeve ulice i Cvjetnog trga u Zagrebu protekle je srijede bio ispunjen posjetiteljima koji su došli slušati stihove svojih prijateljica, pjesnikinja Davorke Črnčec i Slavice Gazibara.

Deseti je to Susret s pjesnikinjama koji u okviru svoje stalne tribine uspješno vodi poznata poetesa Ana Horvat. Bila je to prilika za pjesnikinje iz Međimurja da se predstave zagrebačkoj pjesničkoj sceni.

Slavica Gazibara s pjesničke večeri ponijela je drage uspomene:

– Uz duhovito vođenje kroz program Ana Horvat uspjela je razbiti monotoniju neprestanog čitanja stihova zanimljivim razgovorom, dijelom i o književnosti. Čak ni ogoljenost prostora (djelatnici antikvarijata su ovih dana upravo premještali s polica knjige) nije narušila dobru i opuštenu atmosferu. Ipak, nas “dotepenke” iz Međimurja u veliki “Zagreb grad” oduševile su kolegice i kolege s fejsa svojom posjetom pa smo se po završetku tribine, a nakon što je Ana posjetiteljima podijelila međimurske jabuke iz pletene košare, svi zajedno opustili u ugodnom “ćaskanju” na terasi kafića na Cvjetnom.

Ostavi komentar