Muzej Međimurja predstavio Muzeologajnicu uz poruku: – Muzej nije bauk!

Ines Virč
Muzejska pedagoginja Ines Virč predstavila je aktivnosti Muzeologajnice i pripadajuće promotivne majice

Zapošljavanjem dr. Ines Virč na mjesto muzejske pedagoginje rezultiralo je rekordnom posjetom radionica  Pedagoškog odjela Muzeja Međimurja Čakovec već u prvoj polovici ove godine. Preko 800 djece nazočilo je brojnim edukativnim programima čakovečkog Muzeja. Prijašnje godine bilježile su broj polaznika dječjih radionica u najboljim godinama do 700 djece za čitavu godinu, pa se očekuje da će 2019. godina završiti gotovo duplo većom posjetom.

Projekt je predstavljen u prostoru Muzejskog informativnog centra
Projekt je predstavljen u prostoru Muzejskog informativnog centra

Dobra praksa nastavlja se i novoj školskoj godini 2019. / 2020. kreativnim projektom nazvanim Muzeologajnica.  Predstavljen je danas u Muzejsko informativnom centru. Ravnateljica Muzeja Međimurja kazala je kako je krajnji cilj i želja da se djeca nauče da dolazak u muzej nije bauk te da se radionicama djeca nauče voljeti zavičajnu povijest kroz učenje o Zrinskima, brojnim međimurskim legendama i sl. temama. Radionice su nadogradnja školskog programa.

Potporu radu projekta Muzeologajnica dali su Međimurska županija i Grad Čakovec u čije ime su projekt pohvalili Blaženka Novak pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije i David Vugrinec pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca.

Voditeljica  Muzeologajnice Ines Virč predstavljajući projekt istakla je kako će se provoditi kroz tematske radionice, predavanja i seriju radionica koje iz mjeseca u mjesec obilježavaju dane kao što su Mjesec hrvatskog jezika, Međunarodni dan muzeja, Mjesec slatkiša, Međunarodni dan arhelologije i slično.

muzeologajnica (15)_resize
Promotivne materijale koje će primiti polaznici radonica prati lik Zrinko

Radionice su namijenjene za djecu vrtićkoga, osnovnoškolskoga i srednjoškolskoga uzrasta. Projekt prate i prigodno oblikovani promotivni materijali koje su osmislili grafički dizajneri Maja Žugec i Tomislav Brozović. Glavni lik je simpatičan Zrinko.

Tomislav Brozović i Maja Žugec

foto: rr

Ostavi komentar