MURID objavio slikovnicu “Budi sretna priča jednog medvjedića”

slikovnica Budi sretna priča jednog medvjedića

Budi sretna priča jednog medvjedića“ akcija je koju provodi Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID. Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec – prijatelj djece, proglasio je upravo ovaj MURID-ov projekt  Naj akcijom Grada Čakovca. Nakon pjesme i Festivala medvjedića održanog na Porcijunkulovom akcija je dobila nastavak u vidu slikovnice “Budi sretna priča jednog medvjedića”.


Slikovnica je predstavljena danas u multimedijalnoj dvorani Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec. O projektu i slikovnici govorili su Silvija Pucko, izvršna direktorica Udruge MURID, David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću grada Čakovca te čakovečki glumac i glazbenik Igor Baksa koji je ujedno i dugogodišnji volonter MURID-a.

Autor je teksta pjesme “Budi sretna priča jednog medvjedića” koja je temelj priče slikovnice za koju je ilustracije odradila Ivana Geček iz Varaždina. Priča za slikovnicu krenula je od priče udomljavanja medvjedića i plišanih medvjedića kroz koju se pomaže roditeljima i predškolskim odgajateljima djeci između ostalog pojasniti vrijednost darivanja, reciklaže i poklanjanja medvjedića i drugih igračaka.

Akciju i priču prati Medo Ranko – najpoznatiji ranointerventni influencer u regiji. Akcija se provodi s ciljem poticanja empatičnosti, velikodušnosti i drugih odgojnih vrijednosti kod djece i njihovih roditelja. Prema najavi Silvije Pucko nakon slikovnice pripremit će se i prigodna dječja predstava koju osmišljava i priprema Igor Baksa.

Slikovnice nema u slobodnoj prodaji, već će se poklanjati djeci i vrtićima koji su bili uključeni u akciju prikupljanja plišanih medvjedića ili će se moći nabaviti u Udruzi MURID uz simboličnu donaciju.


Foto: Mario Golenko

 

Ostavi komentar