MOJA PRVA KNJIGA: Objavljena pobjednička slikovnica učenice Neve Novak iz Male Subotice

U četvrtak 26. rujna 2019. održana je u Karlovcu, u Domu oružanih snaga HV Zrinski, svečanost završnice natječaja „Moja prva knjiga“. Tom su prigodom uručene prve nagrade ovogodišnjim pobjednicima natječaja, a to su vlastite tiskane slikovnice.

„ Moja prva knjiga“ je državni natječaj za djecu u pisanju i ilustriranju svoje priče. Ove godine je na adresu Udruge Kalibra pristiglo ukupno 476 slikovnica pod mentorstvom 200 mentora iz 147 osnovnih škola iz svih dijelova RH. Sve slikovnice prošle su kroz ruke književnica Sanje Pilić i Silvije Šesto koje su članice žirija.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i ove godine dolazi jedna pobjednička slikovnica i jedna slikovnica koja je zavrijedila poticajnu nagradu.

Pobjedničku slikovnicu Gdje su moje čarape? napisala je i ilustrirala učenica Neva Novak, 4. a razred dok je poticajna nagrada za slikovnicu Kad neplivači postanu plivač i pripala Miji Medvedec, također iz 4. a razreda. Njihova mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec, mag. prim.educ.

Neva je kao prvu nagradu dobila 50 komada svoje slikovnice koju je tiskala „Grafika Markulin“ dok je mentorica dobila 10 komada slikovnice.

moja prva knjiga

Recenzentica Nevine slikovnice, Sanja Pilić napisala je da je „Neva Novak na osebujan, vedar, simpatičan i dojmljiv način obradila svakidašnju situaciju koja nam je svima poznata „ , dok su „ …ilustracije bogate, dobro kadrirane i dinamično se izmjenjuju. Čestitke!“

Ostavi komentar