Moj svijet boja – Druga samostalna izložba Branke Toplek

Branka Toplek
autorica Branka Toplek

Likovna amaterka Branka Toplek iz Šenkovca obogatila je čakovečku likovnu scenu samostalnom izložbom slika “Moj svijet boja”. Nakon prve samostalne izložbe u prostoru Knjižnice i čitaonice Šenkovec 2020. godine gdje se predstavila s dvadeset ulja na platnu, svoj slikarski izričaj i opus od početka djelovanja do danas predstavila je u izložbenom prostoru zgrade Scheier u Čakovcu. Glazbenu uvertiru u svečanost otvaranja izložbe u subotu 4. lipnja dala je Marija Küpper Jambrošić. O Brankinom likovnom stvaralaštvu govorio je Toni Fažon, predsjednik Likovnog udruženja Čakovec, koje je uz autoricu organiziralo izložbu.

Branka Toplek

Autorica je zahvalila svima koji su pomogli oko organizacije ove izložbe. Kazala je kako se intenzivnije slikanjem počela baviti prije nekoliko godina na tečaju u školi crtanja i slikanja Paleta kod stručnog voditelja prof. slikara Ivana Lovrekovića. Članica je Likovnog udruženja Čakovec te sudjeluje na likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama. Zadnje dvije godine uči realizam na online platformi Michael James Smitha. Voli slikati cvijeće, voće i pejzaže. Najčešće slika u smiraj dana, a miješanje boja je opušta te uživa u procesu stvaranja.

Povodom izložbe tiskan je i prospekt u kojem Zrinka Novak, mag. educ. hist. art. i mag. mus o autoričinom radu piše:

– Slikarstvo za nju predstavlja prvenstveno ljubav, slike su joj prožete mirom te na gledatelja djeluju gotovo kontemplativno. Njene teme su pejzaži i mrtve prirode, a njihov realizam ostavlja dojam opipljivosti. Branka Toplek je umjetnica koja stvara s puno emocija o čemu svjedoče njena djela koja će na izložbi govoriti umjesto nje te nam ispričati priču o svijetu oko nas prožetu emotivnošću i zasigurno ostaviti trag na promatrača.”

Izložbu i Brankin svijet boja pogledajte do 11. lipnja radnim danom od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati.

foto: rr

rbt

 

Ostavi komentar