Make up artistica Natalija Vuk donosi: Četiri koraka do najstrašnije maske za Noć vještica!

Natalija Vuk savjetuje kako se što strašnije zamaskirati za Noć vještica
Natalija Vuk savjetuje kako se što strašnije zamaskirati za Noć vještica

Pred nama je najstrašnija noć u godini- Noć vještica! Iako se u Hrvatskoj maskira tek za maškare u tjednu prije korizme, sve se više obilježava i Noć vještica koja se tradicionalno slavi u SAD-u, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu. Ljudi se maskiraju u vampire, zombije, žrtve masakra i slično, a bezbroj kombinacija možete potražiti u video tutorialima i na raznim društvenim mrežama. 

Make-up artistica Natalija Vuk iz Štrukovca pripremila je kratki vodič za sve one koji se danas pripremaju za Halloween izlazak.

– Potrebno je samo malo mašte, strpljenja i mirna ruka. Jedan od najboljih načina da oslobodite vašu maštu je upravo uz pomoć kozmetike i ja ću se prikloniti trendu jer je idealan za moju struku. Tako da sam se ovaj tjedan igrala šminkom, bojama i krvlju i napravila dva zanimljiva looka i fotke, a s ovakvom šminkom nesumnjivo ćete se zabaviti i uplašiti sve oko sebe. 

Što je potrebno od materijala? 

Za izgled su vam potrebni vaš uobičajeni puder, sjenilo (tamnijih tonova), olovka za oči, sjenilo za obrve, bijela boja za Bodypainting, latex lijepilo, papir za brisanje ili maramice, umjetna krv (arterijska- svijetla i venska-tamnija), škare, konop, uže ili nešto slično.

Korak 1.

Odraditi vaš uobičajeni makeup samo s tamnijim nijansama sjenila za bolji efekt (crveno, plavo, ljubičasto i crno), staviti crnu olovku u donju vodenu liniji, odraditi obrve. I nakon toga lagano kistom prijeći preko obrva, trepavica i kose bijelom bojom za bodypainting. 

Korak 2. 

U područje oko usta nalijepiti latex ljepilom komadiće maramice ili papira u više slojeva i kad se malo osuši oprezno škarama izrezati veći otvor za usta. 

Korak 3. 

Napravite rupe za provući konop kroz vaša “lažna usta”. 

Korak 4. 

Poigrati se umjetnom bojom. Natalija za kraj dodaje kako sama šminka ne bi nila potpuna bez kontaktnim leća u boji. Time maska dobiva svoj najstrašniji efekt!

 

Ostavi komentar