Likovna udruga donjeg Međimurja Prelog izlaže u Ludbregu

LUDM Ludbreg 2019 - 2

U Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ u Ludbregu je zadnjih dana kolovoza otvorena izložba likovnih radova članova Likovne udruge donjeg Međimruja Prelog pod nazivom „Vrelo nadahnuća 2019.“.  Riječ je o radovima nadahnutim sakralnom tematikom, a u povodu izlaska zbornika „Vrelo nadahnuća“, radova pisaca i pjesnika Ludbrega nakon završenog natječaja duhovnog stvaralaštva Radio Ludbrega pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega, a u povodu Svete nedjelje.

Radovi slikara iz Preloga ujedno su bile i ilustracije u knjizi, a ljubitelji likovnih umjetnosti mogli su ih vidjeti i na prigodnoj izložbi. Zajednička tema svih radova je križ, odnosno kulturna tradicija koju je odnjegovalo kršćanstvo.

O suradnji u kulturi slikara Grada Preloga i Ludbrega  govorila je kustosica Muzeja „Croata insulanus“ iz Preloga Iva Kožnjak,  uz pozdrave slikarima i kiparima Ludbrega predsjednika LUDM-a Pavla Ružmana.  Urednici Radio Ludbrega Maja Matijašec, Mladen Levak i Jasminka Vugrinec zahvalili su na odazivu u ime organizatora.

Sve radove izložili su  Stanko Padarić, Damir Šalari, Franjo Mustač, Franjo Ružman, Jelena Kramar, Miljenko Kranjčec, Pavao Ružman, Vera Lipović i Zvonimir Dolenec , dok je nadahnuti predgovor katalogu napisala prof. Kristina Jančec. 

  

Ostavi komentar