Likovna izložba OŠ Domašinec “FLORIJAN I JA”

Nova vremena uvjetovana pandemijom koronavirusa primorala su nas na promjene u realizaciji školskog projekta “Florijan i ja“ koji od 2015. provodimo u OŠ Domašinec i PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec, poručili su OŠ Domašinec.

Je li Janica šminkerica i namiguša? Je li Dorica dancerica, chearleadersica ili pak folklorašica?
Je li Regica udavača? Je li Jelka djevojka ogrezla u ovisnost ili je pak izložena bullyngu?
Odgovore na ova pitanja dobit ćete ako pogledate virtualnu izložbu učeničkih likovnih radova koju organizira upravo OŠ Domašinec.

Prošlogodišnja ideja o likovnom natječaju za učenike osnovnih škola kajkavskog govornog područja realizirana je ove godine. Tema natječaja bila je “Ženski likovi u pjesmama Florijana Andrašeca – Dorica, Janica, Jelka i Regica“, a zadani likovni problemi kontrast i pop-art.
Na natječaj su se javile 22 škole iz 5 županija, a ukupno je pristiglo 111 likovnih radova – 88 u konkurenciji nižih i 33 u konkurenciji viših razreda.

Ove godine ostvarena je i suradnju s Učiteljskim fakultetom – Odsjekom u Čakovcu. U okviru kolegija Metodika kajkavskog narječja i književnosti studenti su pisali seminarske radove o Florijanu Andrašecu s osvrtom na ženske likove iz Andrašecovih pjesama.

Izložbu je otvorena u srijedu, 28.travnja, na dan kada je Florijan Andrašec rođen davne 1888.godine. Izložba je zasada virtualna, a dopuste li okolnosti, naknadno ćemo je realizirati i u stvarnome vremenu i prostoru.

Radove možete pogledati na poveznici

https://sites.google.com/view/florijanija/predgovor?fbclid=IwAR3QXWHsNGfixBNBQsbrRX0PVzJ_tU8EJVv5LzYaCPRD8l8RDsqJXbwgPsY

ili na fb stranici Projekt Florijan i ja.

Nagrađeni radovi nalaze se na poveznici

https://sites.google.com/view/florijanija/nagra%C4%91eni-radovi

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE