Krunoslav Mikulan u Riznicu Međimurja donio “strašne zveri međimurske”

Krunoslav Mikulan
Krunoslav Mikulan svoju autorsku književnu večer nazvao je "Pozoji, pesjaneki i pekinezeri - strašne zveri međimurske"

“Pozoji, pesjaneki i pekinezeri – strašne zveri međimurske” bili su glavni likovi istoimene književne večeri održane u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu. Čakovečki autor Krunoslav Mikulan predstavio je u petak 10. lipnja knjige “Zmaj ispod Starog grada”, “Škola u opasnosti” i “Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva”. Objavljene su nakladničkoj kući Ljevak. Iako je riječ o romanima za djecu i osnovnoškolski uzrast, rado ih čitaju i odrasli, a posebice svi koji su dane djetinjstva proveli u istraživanju zidina čakovečkog Starog grada, maštali o zmajevima i pustolovnim družinama. Svih se tih tema autor dotiče zanimljivim i duhovitim izričajem, a inspiraciju za određene likove pronalazi u stvarnim događajima i osobama. Neke od njih nazočile su i na održanom kulturnom programu.

Večer je vodila Janja Kovač, kustosica, voditeljica etnografskih zbirki Muzeje Međimurja. O knjigama, radnji romana i početku suradnje s autorom govorila je urednica Dubravka Težak. Glazbena gošća programa bila je Lea Šprajc.

Krunoslav Mikulan zahvalio je sinu Bruni što je potaknuo pisanje pustolovina Zmajeve družine koju čine četvero prijatelja, Nika, Morana, Sebastijan i Vatroslav. Poseban gost večeri bio je i pekinezer, kućni ljubimac obitelji Mikulan. U najnovijoj knjizi “Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva” on polazi školu za tajne agente…O njegovim brojnim pustolovinama saznajte u romanu.

Autorica ilustracija naslovnica za sve tri knjige je Petre Brnardić iz Zagreba. Podsjetimo, za roman “Zmaj ispod Staroga grada” autor Krunoslav Mikulan dobio je Nagradu Artefakt (književna nagrada za najbolja literarna dostignuća u hrvatskoj spekulativnoj fikciji) i Nagradu Mali princ (regionalna nagrada za dječju knjigu za jezično područje Bosne i Hercegovine, Crne gore, Hrvatske i Srbije). Krunoslav Mikulan najavio je povratak Zmajeve družine u pustolovini pod naslovom “Noć crnoga sunca”.

foto: rr

Ostavi komentar