Kristina Štebih i Dejan Novak u Vodicama osvojili nagrade za glumačke izvedbe!

Božidar Glavina, Kristina Štebih, Dejan Novak i Paula Novak
Božidar Glavina, Kristina Štebih, Dejan Novak i Paula Novak

Čak 22 predstave najboljih amaterskih kazališta iz cijele Hrvatske izvedene su na 59. Festivalu kazališnih amatera u Vodicama. Međimurski glumački amaterizam predstavljale su predstave “Glumci” u izvedbi Priločke amaterske scene (PAS) te “Adam” Kazališne družine Štolcer iz Čakovca. Nastup na Festivalu naši su glumački ansambli izborili u konkurenciji od čak 167 prijavljenih skupina iz cijele Hrvatske.

Naši se glumački amateri kući vraćaju s dvije nagrade. Kristina Štebih iz Štolcera osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u predstavi “Adam”, a Dejan Novak nagradu za glavnu mušku ulogu u predstavi “Glumci”. Ostvarene su i dvije nominacije. Paula Novak bila je nominirana za najbolju sporednu ulogu i Božidar Glavina za najbolji dramski tekst.

Glumački amateri Međimurja i Teuta ovog vikenda u Vodicama
Glumački amateri Međimurja i Teuta ovog vikenda u Vodicama

Festivalske predstave pratilo je tročlano Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mira Muhoberac, istaknuta teatrologinja i dramaturginja, Jasmin Novljaković, glumac i kazališni redatelj te glumac Vjekoslav Janković.

Predstavu “Adam” nakon Murskog Središća i Vodica možete pogledati u četvrtak 13. lipnja u Centru za kulturu u 20 sati. U predstavi plešu i članice Studia suvremenog plesa Teuta Čakovec.

Ostavi komentar