Kontrast Teatar poziva na 2. „Vrtek” i kazališne radionice za djecu osnovnoškolske dobi

Matko Buvač i Andro Damiš, voditelji Vrteka
Matko Buvač i Andro Damiš, voditelji Vrteka

U Globetki na adresi Planinarski put bb 1 (preko puta Galerije Sjever) danas je predstavljen program 2. kazališnog kampa “Vrtek”. Održavat će se na istoj adresi od 26. do 30. kolovoza.

Kamp se održava u prirodi i svježini vrta Globetke, a namijenjen je djeci osnovnoškolske dobi. Priprema ga i provodi Kontrast Teatar odnosno međimurski glumci lutkari Andro Damiš i Matko Buvač. Teme nadolazećeg kampa predstavljene su danas na konferenciji za medije.

– Kamp je podijeljen na dvije radionice “Ginjolijada” i “Igrajmo se bajke!” . U prvoj radionici svaki dan od 10-13 sati djeca od 1. do 4. razreda OŠ moći se upoznati osnove lutkarstva te i sami izraditi lutke kojima će stvarati njihove priče.
U drugoj radionici svaki dan od 15 – 18 sati namijenjenoj djeci od
5. do 8. razreda OŠ djeca će kroz igru upoznati osnove glumačkog svijeta. Kroz improvizaciju i sam medij bajki zaokružiti ćemo njihovo stvaranje i maštu, najavili su glumci.

Pozvali su roditelje neka prijave djecu (on line na www.kontrasteatar.hr ili na mobitel 098 95 99 799) jer se mjesta za radionice vrlo brzo popunjavaju:

– Drago nam je što su već sada za drugi kamp prijavljena djeca koja su bila i na prvom Vrteku. Broj polaznika je ograničen jer želimo raditi kvalitetno uz individualan pristup svakom djetetu. Mjesta još ima, ali se brzo popunjavaju. Ove godine nam uz Čakovečke mlinove koji osiguravaju klipiće u organizaciji kampa pomaže odnosno sufinancira i Grad Čakovec. Veseli nas što ćemo boraviti u prirodi s djecom pet dana i baviti se s umjetnošću. Djeca učeći o glumi ujedno se uče govornim vještinama, samopouzdanju, rješavaju se treme te se potiču njihovo kreativno promišljanje i promatranje svijeta oko sebe.

Posljednjeg dana Vrteka u petak 30. kolovoza  polaznici radionica će održati kazališni program pokazujući kroz kratku predstavu što su sve naučili.

foto: rr

Ostavi komentar