Knjige Noćna grabežljivica i Šivanje za svakoga mogu postati vaše

“Postoje i gori zločini od paljenja knjiga. Jedan od njih je i njihovo nečitanje.” napisao je Ray Bradbury. U nastojanju promoviranja kulture čitanja Međimurske novine svakog tjedna u suradnji s izdavačkim kućama Mozaik i Znanje donosimo dva naslova koja mogu postati vaša. A mogu biti i krasan poklon pod božićnom jelkom za vaše najmilije.

Što učiniti? Potražite kupon za nagradnu igru i tiskanom izdanju “Međimurskih novina” od petka, 8. prosinca. Ovog tjedna možete obogatiti vašu kućnu biblioteku s dva naslova: Noćna grabežljivica (autor Robert Bryndza) i Šivanje za svakoga (Suzana Duhovnik i Marija Mimi Udovč). Više o knjigama saznajte u nastavku.

Robert Bryndza:  Noćna grabežljivicaRobert Bryndza: Noćna grabežljivica

Ako te promatra Noćna grabežljivica, već si mrtav … U pakleno vrućoj ljetnoj noći, detektivka Erika Foster pozvana je na mjesto ubojstva. Žrtva, poznati liječnik, pronađen je ugušen u svome krevetu. Zglobovi su mu čvrsto povezani i  prozirna plastična vrećica navučena mu je preko glave. Nekoliko dana poslije, druga žrtva je pronađena mrtva, ubijena na identičan način. Erika i njezin tim započinju istraživati slučaj te otkrivaju da iza svega stoji proračunati serijski ubojica koji dugo promatra svoje žrtve prije nego se odluči napasti. Što je bilo zajedničko žrtvama?Zašto su njihove prošlosti sakrivene u tajnosti? I što ih povezuje s ubojicom?

Dok se toplinski val spušta na London, Erika će učiniti sve kako bi zaustavila ubojicu prije nego što napadne ponovno, čak i ako to znači da mora riskirati svoj posao. No, žrtve nisu jedine koje promatra Noćna grabežljivica – I Erikin život je opet u opasnosti…

Suzana Duhovnik i Marija Mimi Udovč: Šivanje za svakogaSuzana Duhovnik i Marija Mimi Udovč: Šivanje za svakoga

Ako se još niste uhvatili šivanja jer vam se čini prezahtjevnim, pred vama je knjiga koja će vas uvjeriti u suprotno. Praktičan vodič za ručno i strojno šivanje “Šivanje za svakoga” je za one koji žele biti drugačije odjevni i kojima je dosta konfekcije u trgovinama.

Autorice Suzana Duhovnik i Mimi Udovč u ovom priručniku sažele su sve što morate znati kako biste mogli popraviti, doraditi te u cijelosti sašiti odjeću. Početnicima su objašnjene sve osnovne  vještine ručnog šivanja, a nastavak donosi potpuni pregled strojnog šivanja i izrade odjeće po vlastitim mjerama. Jezgrovite upute prate zorne fotografije, crteži i savjeti koji vas kao dobar učitelj šivanja sustavno vode korak po korak.

Novim znanjem sašijte si suknju, hlače, bluzu i majicu prema uputama i priloženim krojevima u konfekcijskim brojevima 36 – 50. Prije nego što posjetite trgovinu metražom, pomoći će vam savjeti za izbor odgovarajuće tkanine i modela odjeće. Dakle, prepustite se mašti i razveselite jedinstvenom odjećom koja će biti vaših ruku djelo.

Ostavi komentar