Knjiga pjesama Ljubice Ilijaš iz Hodošana govori o ljepoti zavičaja, života i djetinjstvu

Ljubica Ilijaš zbirka pjesama
Ljubica Ilijaš

U restoranu Zelengaj održana je 21. listopada promocije zbirke pjesama Ljubice Ilijaš iz Hodošana “Sjećanja – život kroz pjesmu”.

Ljubica Ilijaš koja radi u Osnovnoj školi Hodošan već se duže vrijeme bavi pisanjem pjesama i kajkavskih kazališnih štikleca, a sad je uspjela izdati svoju prvu pravu zbirku pjesama, prije dvije godine priredila je rukopisnu zbirku od svega dvadesetak primjeraka.

O knjizi je govorila lektorica Željka Pavić Bedić koja je naglasila da je poezije Ljubice Ilijaš okrenuta zavičajnosti gdje nalazi inspiraciju i ljepotu života, te posebno djetinjstvu. Pjesme su joj tematski i međimurski određene.

Njezine pjesme recitirale su kolegice ali i njezina unuka, uz članice KUD-a općine Donji Kraljevec koje su izvele veseli skeč Ljubice Ilijaš o kupinovu vinu. Dvije pjesme Ljubice Ilijaš su uglazbljene, a bavi se i rukotvorinama.
U kulturno-umjetničkom programu sudjelovao je ženski pjevački zbor Udruge “Pjesma”, čija je ona članica, pa je svakoj članici zbora poklonila knjigu.

Ujedno je zahvaljeno brojnim donatorima koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana, među ostalim načelniku Općine Donji Kraljevec Miljenku Horvatu, ravnatelju OŠ Hodošan Ivanu Bariću, ali i učitelju Dragutinu Blagusu porijeklom iz Hodošana, koji je doputovao samo radi promocije knjige iz Velenja, te mnogim prijateljima i poslovnim ljudima koji su pomogli. Autorica je posebno zahvalila na podršci svojem suprugu Andriji, kao i kćerima i unučadi.

Promociji knjige nazočilo je stotinjak mještana Hodošana, koji su i na ovaj način odali počast svojoj pjesnikinji.
Za kraj, zbor udruge “Pjesma” otpjevala je pjesmu Ljubice Ilijaš, a obitelj se pobrinula i za lijepo druženje.

Ostavi komentar