Klaunovi sa stilom ušli u novu sezonu Tribine Čakovec četvrtkom!

Neka klaunovi uđu - foto Vipro - arhiva KD Štolcer (5)
Glumački ansambl nove predstave KD Štolcer "Neka klaunovi uđu"

Glumački ansambl Kazališne družine Štolcer pripremao je svoju novu predstavu “Neka uđu klaunovi” autorice Kristine Štebih za izvedbu na Festivalu kazališnih amatera ovog proljeća. I kad su uvježbavali svoje glumačke role i promišljali o tome je li nam bez maske na licu dozvoljeno ući na scenu i je li nam s maskom na licu dozvoljeno ući u život, ni na kraj pameti im početkom godine nije bilo da će premijeru njihove nove predstave gledati publika pod zaštitnim maskama.

Neka klaunovi uđu - foto Vipro - arhiva KD Štolcer (2)
Sjajna scena: magnetična Daisy Skitnica i muška “čeljad”

Svima  dobro znani proljetni “lockdown” odgodio je ovogodišnji Festival KAM za 2021. godinu, pa je tako predstava KD Štolcer dobila priliku premijerno izvesti svoje nove djelo na otvaranju nove sezone Tribine ČČ u Centru za kulturu Čakovec. Premijerna publika u 90 minuta inteligentnog humora, drame i odlične glume čakovečkih amatera s vještim redateljskim potpisom Dejana Buvača propitkivala je odnose među prijateljima, supružnicima, roditeljima, obitelji, sinovima i kćerima.

Toni Superslatki (desno) nagađen je posebnim pljeskom publike

S posebnim pljeskom i ovacijama nagrađen je lik Tonija Superslatkog kojeg je majstorski odigrao Siniša Obadić, poznati radijski novinar i voditelj. U predstavi su još sjajne glumačke kreacije ostvarili Kristina Štebih (Laura), Natali Vurušić (Bobi), Silvio Štefanac (Robi), Dijana Kirić (Irena), Stjepan Petković (Jura), Marko Baksa (Žec), Petra Balić (Ana), Ivica Mikolaj (Ruda Havajac), Anja Zanjko (Daisy Skitnica) i Amra Hrlec (Đuka). Završnicu predstave oplemenile su vokalistice Martina Roža i Miša Ovčar. Svi zajedno kao tim i glumački ansambl djeluju uigrano, iako je zajedničkih proba u ovo “novo normalno” vrijeme zapravo bilo malo.

Scenografiju potpisuju Rusa Trajkova, Kristina Štebih i Dejan Buvač. Kostimografiju su sami osmislili i zbrinuli članovi družine uz vodstvo Ive Korunek i Nikoline Mekovec koje su zaslužne i za šminku glumaca. Tehničar rasvjete bio je Dejan Buvač, a tehničar zvuka Nevena Buvač. Predstavu prati vizualno domišljat plakat s umjetničkim potpisom Ruse Trajkove.

Ako ste propustili čakovečku premijernu izvedbu predstave “Neka uđu klaunovi” pogledajte je u Centru za kulturu “Rudar” u Murskom Središću u subotu 10. listopada s početkom u 19 sati.

 foto: arhiva KD Štolcer i studio VIPRO

Kristina Štebih (lijevo) glumica i autorica predstave

Ostavi komentar