U čakovečkom CZK-u otvorena izložba ‘Erozije’ Vide Meić

U okviru službenog programa obilježavanja Dana Grada Čakovca, u Galeriji Centra za kulturu otvorena je samostalna izložba Čakovčanke Vide Meić  “Erozije”.

Radi se o 25 grafičkih listova izvedenih u tehnici kolografije, koje autorica predstavlja u suradnji s Marijanom Špoljarom.

Inspiriraju je ultrazumirani detalji stvarnosti, slučajno nastale mrlje, pukotine, prljavština, ogrebotine, rupe, erozija te sklad njihovih tekstura i faktura. Ističući slučajnost njihovog nastanka, kroz cikluse radova ne oponaša viđenu stvarnost nego nastoji prenijeti zakonitosti zbilje na grafičku matricu. U grafičkim ciklusima uporište pronalazi na procesualnosti i tijeku rada, s posebnim naglaskom na inovacijskom potencijalu greške i slučajnosti.

Vida Meić rođena je 1991. godine u Čakovcu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Ines Krasić na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine s pohvalom Summa Cum Laude. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih valja izdvojiti nagradu Grafičke zbirke NSK, MSU nagradu i 2. HPB nagradu Salona mladih, Erste Grand Prix te Rektorovu nagradu. Izlagala je na tridesetak skupnih izložbi, a samostalno izlaže u Galeriji Matice hrvatske, Galeriji Kranjčar i Galeriji MSU. Radovi joj se nalaze u zbirci Muzeja suvremene umjetnosti, u Grafičkoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Muzeju Grada Rovinja te u zbirci Erste banke. Radi kao asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložbu možete razgledati do 28. lipnja. (Grad Čakovec)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE