Izdanja zavičajne Biblioteke Insula prvi put u tvrdom uvezu

Zrinko Šimunić, Slavica Gazibara i Branimir Vurušić
Zrinko Šimunić, Slavica Gazibara i Branimir Vurušić

– Na natječaj za tiskanje knjige u čakovečkoj biblioteci Insula pristiglo je ove godine devet rukopisa. Članovi komisije za nakladničku djelatntost Mira Kermek, Kristina Štebih, Josip Mihalković, Zoran Mašović i Miroslav Gakić odabrala je za objavu četiri naslova domaćih autora, što je ujedno i maksimalni predviđeni broj po kolu. Biblioteka tako danas broji sveukupno 52 objavljene knjige od 2003. godine. Ove godine smo prvi put izdanja objavili u tvrdom uvezu i to će odsad nadalje biti standard, kazao je na predstavljanju novih izdanja urednik Biblioteke Miroslav Gakić.

Biblioteka Insula Miroslav Gakić_resize
Miroslav Gakić

U prepunoj multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec predstavljena su djela četvero autora: Aleksandar Roža: Treća ili Zvjezdarica, Zrinko Šimunić: Snovi i snohvatice, Branimir Vurušić: Nasumce i Slavica Gazibara: Sarine priče i Ivorove mudrolije: priče za velike i male. Riječ je o tri zbirke poezije te pričama za djecu, ali i odrasle. Slavici Gazibara i Branimiru Vurušiću ovo su književni prvijenci, dok Zrinko Šimunić ima objavljenih pet zbirki pjesama, od toga dvije u Biblioteci Insula.

Sedamaesto kolo biblioteke Insula Grada Čakovca predstavljeno je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a autore i publiku prigodnim riječima u književno-poetsku večer uveo je dogradonačelnik Zoran Vidović. Predstavljanju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove David Vugrinec.

Večer je vodio urednik biblioteke Gakić, a svoje pjesme i priče interpretirali su sami autori. Aleksandar Roža zbog bolesti je bio spriječen doći te je njegove pjesme interpretirala Martina Roža. Sudeći prema odazivu publike knjiga i pisana riječ su itekako “žive” u Čakovcu.

foto: rr

Ostavi komentar