Ivan Šebestijan i Mihael Štebih oslobodili ledene anđele

Ivan Šebestijan-ledena skulptura
Ledena skulptura Ivana Šebestijan

Na Trgu tradicijskih obrta kod Uršulinske crkve u Varaždinu prolaznici su protekle subote svjedočili pravoj umjetničkoj ekskluzivi. U organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181, trg je bio okupiran umjetničkom kolonijom u sklopu koje su umjetnici, kipari od gromada leda izrađivali ledene anđele, odnosno oslobađali ih od njihovog ledenog oklopa.
Nikola Faller iz Osijeka, Ivan Mladenović i Željko Prstec iz Varaždina i Mihael Štebih te Ivan Šebestijan iz Čakovca od ledenih su blokova izradili prekrasne skulpture i pokazali kako svaki od njih vidi anđele. Umjetnička kolonija nazvana je “Oslobađanje anđela ledom okovanih”.

Ovaj je atraktivan program privukao mnoštvo prolaznika i promatrača koji su uz kuhano vino, punč i božićne kolače promatrali nastajanje ledenih skulptura. Uz kipare, sve okupljene zabavili su i plesači i plesačice, ali i band Trio Rotaricus kao glazbena pratnja kiparima, sastavljen od članova Rotary Cluba Varaždin 1181.

Slikar Ivan Šebestijan na ovoj je umjetničkoj kiparskoj koloniji isklesao skulpturu „Oslobađanje Labuda – Bijelog anđela okovanog  ledom”.

Ledeni anđeli naći će svoj dom u Muzeju Anđela Željka Prsteca gdje će ih svi zainteresirani moći pogledati narednih dana.

Cijeli je program imao humanitarnu notu budući da su se skupljale i donacije za potrebite.
Iako su kipari anđele počeli oslobađati tek u popodnevnim satima, na Trgu tradicijskih obrta bilo je živo i u jutarnjim satima kad su na trgu članovi Interact kluba Varaždin 1181 uz podjelu pekarskih proizvoda, kolača i čaja skupljali donacije u akciji „Džeparac za maturalac“. Ova već tradicionalna akcija gimnazijalaca i članova varaždinskog Interact kluba osmišljena je kako bi pomogla njihovim kolegama slabijeg imovinskog statusa da uživaju u odlasku na maturalac baš kao i ostali maturanti.

 

foto: Ivan Šebestijan, GODAR

led_skulpture_28122019_41_photo&copyright by GODAR
photo&copyright by GODAR

Ostavi komentar