Gita Kavran predstavila knjigu Misaoni vrtuljak koja je humanitarnog karaktera

Čakovečka umjetnica Kristina Gita Kavran ponovo u humanitarnoj akciji, ovaj put predstavlja svoju prvu knjigu pod nazivom Misaoni vrtuljak. Knjigu prezentira pričom u spotu koja govori o tome da svatko od nas u sebi sadrži i dobro i loše, i mrak i svjetlo, ali da oni zajedno čine ravnotežu i čine nas takvima kakvi upravo i jesmo – savršeni. 

Ovaj projekt ima nekoliko svrha, kako kaže Gita Kavran, jedna od njih je pokazati ljudima da nije sve tako crno kako nam se nekad čini. Naravno, nije ni sve uvijek bijelo. Ali, bez naših koraka i određenih izbora neće crno postati bijelo, a ni bijelo crno. 

– Želim probuditi hrabrost, snagu i nadu te pokazati da sunce uvijek sja tamo gdje sadimo sjeme ljubavi, strpljivosti i ustrajnosti. Moramo vjerovati u sebe i one oko nas, kaže mlada umjetnica. 

Jedna je od svrha ovoga projekta unaprijediti zdravlje, javno dobro, pomoći onima kojima je najpotrebnije i istovremeno ponuditi nešto novo svojoj sredini i ljudima oko sebe. Jedan dio sredstava prikupljenih od prodaje knjige bit će namijenjen za nabavku nužnih zvučnih didaktičkih materijala za rad s djecom, a drugi dio za pomoć stradalima u potresu.

– Radila sam razne projekte koji na prvi pogled nemaju veze jedan s drugim, ali oni su zapravo međusobno povezani, jer je svaki dio nas i našega života neodvojiv dio cjeline. Svi, sve, u svakome trenutku, bilo gdje da jesmo, sve je oko nas u neraskidivoj vezi, nastavlja, te dodaje: vodim se trenutkom i volim jednostavno. Trudim se uvijek biti autentična i uživati u svim blagodatima i radostima stvaranja. Tako sam to činila i u ovome projektu.

Inspiraciju pronalazi u ljepotama ljudskih duša, u njihovim životima i ljubavi prirode koja nam daje život. Njezin je rad pretežno posvećen unutarnjem stanju uma, duha i tijela, ljubavi i potrebi za ostvarenjem životne svrhe. A sve je u konačnici posvećeno životu i ljudima.

Ovaj projekt odnosi se na sve što jesam i na sve što radim, i nastavak je mojega dosadašnjeg rada s djecom i odraslima u kojemu imam dugogodišnje iskustvo, uz lijepe povratne informacije, kaže Gita. Ovom zbirkom želim osvijestiti da smo svi nosioci svjetla i krojači svoje sudbine, glasnogovornici i vlastite i zajedničke budućnosti. Pisana je tako da je čitljiva svakome te u njoj svatko može pronaći dio samoga sebe.

– Oduvijek sam bila malo, zaigrano, nasmiješeno dijete, koje u svemu traži nadu, smisao i poruku. U svemu vidim onu stranu koja vodi prema cilju, uspjehu, općemu dobru zajednice, a osobito dobru potrebitih. Ne bježim od osjećaja, već se pisanjem borim s njima, tako pronalazeći spas od boli, neshvaćanja, odbacivanja. Ovom zbirkom potičem čitatelja da probudi najdublji dio sebe i otkrije pravu ljepotu svega što nas okružuje. Nastojim čitatelja osnažiti, otvoriti njegov um i srce, otkriti mu vedriju i zdraviju stranu života. Posvećena pomaganju ljudima, ustrajem u pobuđivanju njihove svijesti. Istražujući odnos uma i tijela, na temelju tuđih i vlastitih iskustava pokušavam otkriti uzroke naših ograničenja, kao i poremećaja na tjelesnoj, emocionalnoj i mentalnoj razini. Pomažem ljudima da otkriju i iskoriste puni potencijal vlastite kreativnosti, za osobni rast i razvoj. Ovom zbirkom tražim smisao, snagu, nadu, sreću i mir. U njoj se isprepliću životno iskustvo, spoznaja i ljubav, zaključuje. 

Po prvi puta u Hrvatskoj prikazuje se premijerna video promocija knjige Misaoni vrtuljak – Kristine Gite Kavran. Na kanalu Art, music and thoughts by Kristina Gita Kavran

https://www.youtube.com/watch?v=J69N9nCY_Pc

Autor knjige: Kristina Gita Kavran

Autorica virtualne promocije: Kristina Gita Kavran

Redatelj: Kristina Gita Kavran

Kamera i montaža: Žan Novosel

Lokacija snimanja: Park staroga grada  u Čakovcu

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE