FOTO: Žiga i Pomurski Hrvati svojim izvedbama obradovali Međimurce

Pomurski Hrvati nastup

Prvi radni tjedan u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane ove su godine imala čast zatvoriti dva odlična nastupa koja su u petak, 21. travnja, posebno razveselila sve posjetitelje u zgradi Scheier te Katoličkom domu u Čakovcu.

Naime prvo su se publici predstavili Pomurski Hrvati svojim prigodnim program uz pjesmu, ples i recitaciju, ali s naglaskom na svoj ponos, tradiciju i kulturu. Njih više od 100 na čelu s predsjednikom Mješovitog odbora za suradnju s Pomurskim Hrvatima Marijanom Vargom pripremilo je nezaboravnih sat i pol programa pod nazivom „Saka kita vehne, ka korena nema“.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Nakon kojeg su se preselili u Katolički dom gdje su bili posebni gosti večernjeg djela programa koji je svojim koncertom zaokružio Mirko Švenda – Žiga.

Publici je pritom predstavio posebno pripremljeni kajkavski kabaret „Deca moja deca“. Zajedno sa svojim bendom tako je donio bogat i zanimljiv program s elementima kabaretskog tipa, sačinjen od tradicionalnih i novoskladanih kajkavskih napjeva, dobro povezanih s raznim glumljenim uskočicama, dozom humora, viceva i zabave.

Fotogalerija Žiginog koncerta.

Ostavi komentar