FOTO: Učiteljica Jagoda Vičević predstavila svoju prvu zbirku pjesama “Kraj tebe stih”

Jagoda Vićević
- Lijepo je cestom od riječi ići." poručuje svojih stihova autorica Jagoda Vičević

Zbirka pjesama “Kraj tebe stih” književni je prvijenac učiteljice hrvatskog jezika Jagode Vičević iz Selnice. Knjiga je predstavljena ovog petka u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu.

Zbirka obuhvaća 160 pjesama različite tematike, pisanih na književnom jeziku, ali i kajkavskom narječju. O autoričinom stvaralaštvu govorio je pjesnik Danijel Kralj:

– U pjesmama prevladava poseban ritam, što im daje osobitost. Čitatelj lako iščitava ugođaj pjesama i dočarava slike koje pjesnikinja opisuje. U zbirci su obuhvaćene tematski različite pjesme od dječjih, do domoljubnih, pejzažnih, intimnih, ljubavnih, šaljivih.

Autorica lirske pjesme piše još od osnovne škole. A o svom stvaralaštvu kaže:

– U pjesnički svijet se ulazi spontano, još u osnovnoškolskim danima. Sad sam ušla jer imam potrebu za pisanjem. A kad se toga skupi za pjesničku zbirku onda dođe vrijeme da se to objelodani i objedini u jednu knjigu. Zbirka je dio mene. Pjesme nastaju ovisno o poticaju. To može biti priroda, fotografija, neki događaj, osobni život, život prijatelja.

zbirka pjesama Jagoda Vičević (18)_resize
Marina Mrazović, Juraj Vičević, Danijel Kralj, Jagoda Vičević. Jelena Dokleja i Alen Barbić

Osim na standardnom hrvatskom, dio pjesama pisan je kajkavskim narječjem, od kojih su neke uglazbljene i izvedene na Međimurskom festivalu zabavne glazbe. Knjigu je ilustrirala Marina Mrazović. Izdana je u vlastitoj nakladi.

Pjesme su kazivali članovi KD „Pinklec“ Jelena Dokleja i Alen Barbić te Juraj Vičević. Uglazbljene pjesme otpjevale su mlade vokalne snage našeg kraja Viktoria Brezarić i Kiara Leskovar uz pratnju Gabrijela Kovačića.

Pjesnička večer završila je prigodnim domjenkom i druženjem s autoricom te njezinim gostima. U zraku se osjećao autoričin stih: – Lijepo je cestom od riječi ići.”

foto: rr

 

Ostavi komentar