FOTO: U CZK Čakovec otvorena izložba Graditeljske škole „Ishodište poliperspektivnosti”

izlozba Graditeljska u CZK (36)_resize
Uvertiru otvorenju izložbe dali su sadašnji učenici Graditeljske škole

Zanimljivim poetsko-glumačkim uvodom učenika Graditeljske škole Čakovec započela je svečanost otvorenja izložbe pod nazivom „Ishodište poliperspektivnosti” u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec. Riječ je o skupnoj izložbi na kojoj su predstavljeni su radovi od multimedije, djela izvedenih u klasičnim tehnikama, arhitektonskih projekata do projekata iz područja geodezije. Posebnost ove izložbe očituje se u tome što su uz radove nastavnika, obuhvaća i djela bivših učenika koji su trenutačno na studiju ili su srednjoškolsko obrazovanje završili nedavno.

izlozba Graditeljska u CZK (55)_resize
Autori izlagači

Izlažu Ana Pintarić, Andrija Večenaj, Andro Mihalac, Barbara Gorski, Dario Štokić, Denis Maček, Ilija Vabec, Ivan Čondor, Klaudija Hozjan, Lea Sačar, Lucija Šubić, Magdalena Krištofić, Marcel Kopričanec, Mihael Novak, Milan Čatlaić, Mirna Žerjav, Miroslav Polanec, Neva Nevičica Horvatić, Nikola Strahija, Paula Perčić, Petar Križnar, Petra Piknjač, Suzana Šestan, Tamara Mustač, Tatjana Lukman, Žanina Mavrin, Nina Drk, Marko Kopjar, Matija Sajko i Ivor Trojnar.

izlozba Graditeljska u CZK (21)_resize
Zvonko Ladić, Blaženka Novak, Marta Horvat, Tanja Karas i Emilija Kovač

Zvonko Ladić ravnatelj Graditeljske škole Čakovec istaknuo je kako Graditeljska škola nije samo strukovna škola već škola s dušom što prikazuje i ova izložba. O postavu izložbe govorila je Tanja Karas koja je istakla kako je predstavljeno ukupno trideset autora, od kojih neki prvi put izlažu u ovom prestižnom izložbenom čakovečkom prostoru, ali po kvaliteti radova zasigurno će ih naša likovna publika imati prilike još vidjeti. Izložbu je otvorila Blaženka Novak privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport. Večer je moderirala Marta Horvat. Izložba se može pogledati do 6. svibnja 2019. godine. Atfmosferu s otvorenja izložbe pogledajte u nastavku.

foto: rr

Ostavi komentar