FOTO: Slikovnica „Vrapčić Cupko“ predstavljena u Donjem Kraljevcu

- Ljubica Ilijaš s kolegicama iz OŠ Hodošan

U velikoj dvorani općine Donji Kraljevec predstavljena je protekle subote slikovnica „Vrapčić Cupko“ autorice Ljubice Ilijaš iz Hodošana.  Riječ je o slikovnici za djecu autorice koja radi u Osnovnoj školi Hodošan. Djelo je njezina druga knjiga nakon knjige „U srcu te nosim“.

Predstavljanje slikovnica, Ljubica Ilijaš u sredini
Predstavljanje slikovnica, Ljubica Ilijaš u sredini

Slikovnicu Ljubice IlIjaš  „Vrapčić Cupko“ ilustrirala je Mirna Žerjav, lektorica je Željka Pavlic Bedić, a tiskana je u tiskari Letis. Na promociji se okupilo stotinjak ljubitelja knjige i uzvanika, a suprug Andrija Ilijaš zahvalio je svima koji su pomogli tiskanje knjige, uz ostalo, Međimurskoj županiji i općini Donji Kraljevec. Knjige su iz ruku Ljubice Ilijaš primili dožupan Josip Grivec i načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i drugi.

Ljubica Ilijaš rođena je u Čakovcu, a djetinjstvo je provela u Palinovcu. Piše za Hrvatski kajkavski kolenar, humoristički list „Pikač“ i druge listove. Sa svojim pjesmama sudjelovala je na više kajkavskih festivala i LIDRANU.

Pjevački zbor "Pjesma" čija je članica i Ljubica Ilijaš
Pjevački zbor “Pjesma” čija je članica i Ljubica Ilijaš

Članica je Pjevačkog zbora „Pjesma“, koji je prigodom predstavljanja nove knjige otpjevao nekoliko pjesama, dok su učenici iz OŠ Hodošan izveli priče iz nove knjige.

foto: jš

Velika dvorana općine Donji Kraljevec bila je puna
Velika dvorana općine Donji Kraljevec bila je puna
- Ljubica Ilijaš potpisuje novu knjigu
– Ljubica Ilijaš potpisuje novu knjigu

Ostavi komentar