FOTO: Premijerom predstave Kralj Lear u izvedbi Dade započeo FAČUK i proslava 15 rođendana ovog dramskog studija

Premijerna publika uživala je u novoj predstavi Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec. Dada je svojim prepoznatljivim angažiranim kazališnim poimanjem propitkivanja svijeta na kazališne daske donijela svježu interpretaciju dramske priče Kralj Lear.

Ovom je predstavom ujedno započeo i deseti jubilarni FAČUK – Festival kazališne kreativnosti djece i mladih koji će potrajati sve do nedjelje 9. lipnja. Premijernom predstavom i FAČUKom Dada ujedno i slavi 15 obljetnicu djelovanja.

Tim je povodom snimljen i prigodan dokumentarni film 15 godina Dade autora Žana Novosela koji je premijerno prikazan u Centru za kulturu Čakovec nakon Kralja Leara.

Kralj Lear - Dada (4)_resize
Davor Dokleja redatelj predstave i voditelj Dramskog studia Dada

Predstava je ostvarena prema W. Shakespearu i Ulrichu Hubu, a redatelj je Davor Dokleja. Glazbu potpisuje Zagušljivi Dim, a kostime i scenografiju Bojana Vojvodić. Igraju Neven Matoša, Asja Vidović, Vita Mikulić, Eva Marciuš, Matej Žerjav, Ivan Munđar, Jakov Feher, Ivona Marciuš i Mia Gerenčer.

Kralj Lear u interpretaciji Dramskog studija Dada ipak nije toliko mračan kao što je u izvorniku, već je prilagođen za djecu i mlade. A glumački ansambl Dada uprizorio je to inteligentno, duhovito i prepoznatljivo u njihovom stilu.

Nakon što se premijerna publika upoznala s najstarijom grupom Dade u predstavi Kralj Lera, u subotu i nedjelju slijede programi mlađih članova i njihovih ovogodišnjih ostvarenja.

Pogledajte u nastavku program koji slijedi:

8.6. subota

20.00 Centar za kulturu Čakovec

“Crvenkapica 2049” – voditeljica Tanja Novak

„Cvilidreta“ – voditelj Bruno Kontrec

„Spas za me“ – voditelj Alen Barbić

„U.Z.O.P.“ – voditelj Neven Matoša

 

9.6. nedjelja

16.00 Centar za kulturu Čakovec – Kazališna tribina “Cukorek”

„Dan koji nema kraja“ – voditeljica Jelena Dokleja

„Čudnovate zgode sretne djece“ – voditeljica Jelena Dokleja

„Crno&Bijelo“ – voditeljica Tasjenka Žnidar

“Mačka i miš i više niš” – voditeljica Tanja Novak

foto: rr

Ostavi komentar