FOTO: Pjesnik Danijel Kralj svoju četvrtu zbirku pjesama posvetio preminulom ocu Mladenu

Danijel Kralj
- Svaka bol jednom prođe, a radost je neprolazna. poručio je pjesnik Danijel Kralj

– Kroz život treba ići bez predaje, sumnji, strahova stresa. Naša vjera u vlastite mogućnosti, prilike i vjera u Boga te spoznaja da nismo sami pomažu nam u poimanju vedrine života. poručio je pjesnik Danijel Kralj na predstavljanju svoje četvrte zbirke pjesama “Moja radost neprolazna”.

Danijel Kralj
Ivan Pranjić, Danijel Kralj i Martina Rudančić

U prepunoj dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu dogodila se nezaboravna književna večer. O stvaralaštvu Danijela Kralja govorio je profesor Ivan Pranjić, a emotivnu priču pjesničkog izričaja i o prijateljstvu s Danijelom i njegovim pjesmama donijela je Martina Rudančić iz Zagreba.

Pjesničkom druženju su nazočili između ostalog prečasni Ivan Kozjak i vlč. Ivica Puškadija, Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije, profesorica Mirjana Vidović te mnogobrojni Danijelovi prijatelji i obitelj koji mu daju potporu u njegovom pjesničkom izričaju.

Danijel Kralj

Danijel Kralj  unatoč činjenici što je osoba slijepa od rođenja prenosi na svoju obitelj, prijatelje i publiku pjesničkih druženja izniman životni optimizam što se dogodilo i na čakovčekoj pjesničkoj večeri. Svojim pjesmama njeguje uzorni optimizam, svojom poetikom stvara izvorne, ugodne i začudne pjesme koje pozivaju na životu radost.

U programu je sudjelovala i Sara Šarić te grupa Boemikon iz Gimnazije Josip Slavenski Čakovec. Nakladnik zbirke “Moja radost neprolazna”. je Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, uredili su je Ivan Pranjić i Tomo Blažeka, a grafički oblikovao Vanja Štebih.

Danijel Kralj
Danijel je beskrajno zahvalan i majci Marini na pomoći oko objave nove zbirke pjesama

Autor je rodom iz Lopatinca i danas je magistar hrvatskog jezika i književnosti. Do sada je objavio tri zbirke pjesama: “Put do ljubavi, mira i sreće”, “Moja lutanja” i “Vrijeme za snove”. Dobitnik je 2. nagrade “Goranovog proljeća” 2003. godine u kategoriji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske.

“Život nam uvijek donese iznenađenja razna: od radosti i veselja do boli i briga. Svaka bol jednom prođe, a radost je neprolazna o čemu u stihovima govori i ova knjiga.” Danijelova je poruka otisnuta i na Brailleovom pismu na umetku zbirke. Knjigu je posvetio svom preminulom ocu Mladenu.

foto: rr

Ostavi komentar