FOTO – NOĆ KNJIGE 2018. U MURSKOM SREDIŠĆU: Međimurski rendžer Siniša Golub objavio luksuzni putopis o obiteljskom putovanju po američkim nacionalnim parkovima

Siniša Golub - Nagovor na odvažnost
Predstavljanje knjige i živopisno multimedijjalno predavanje autora Siniše Goluba upriličeno je uz NOĆ KNJIGE 2018.

– Odvažite se na putovanja. poruka je Siniše Goluba autora luksuzno opremljene putopisne knjige “Nagovor na odvažnost”. Predstavljena je unutar manifestacije NOĆ KNJIGE 2018. u dvorani Centra za kulturu Rudar u Murskom Središću.

Djelo plijeni pozornost već samom naslovnicom koju krasi smo najfotografiraniji motiv u SAD-u: ukliješteni meandar na rijeci Colorado. Knjiga je tvrd ukoričen fotografski putopis na 224 stranice u boji, s obiljem fotografija te osobito poučnim i pitkim štivom obiteljskog road tripa po američkim nacionalnim parkovima. Oblikovanje i prijelom knjige potpisuje Boris Topolnjak, a tisak je odradila tiskara Letis iz Pretetinca. Objavljena je kao prva knjiga unutar Putopisne biblioteke Fotokluba Čakovec.

inisa Golub_Nagovor na odvaznost (44)_resize
Boris Topolnjak, Siniša Golub i Davorin Mance

U ime domaćina događanja u uvodnom dijelu programa dobrodošlicu su posjetiteljima poželjeli Ivana Sakač, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Mursko Središće i Dražen Srpak gradonačelnik Murskog Središća koji je Siniši Golubu poklonio vrijednu knjigu Josip Bedeković: Knjiga o svetom Jeronimu, Iliriku i Međimurju.

U ime nakladnika knjige Fotokluba Čakovec govorio je Davorin Mance predsjednik Fotokluba, ali i urednik fotografije knjige te sudionik prošlogodišnjeg Golubovog putovanja u Yosemite.

Večer je nastavljena u znaku živopisnog multimedijalnog predavanja koje je donijelo odgovor zašto je Golub kao istinski promicatelj međimurske prirode i eko baštine toliko očaran američkim nacionalnim parkovima i zašto su oni najbolja američka ideja.

Sinisa Golub_Nagovor na odvaznost
Osobitost Golubovog fotografskog putopisa je i naslovnica koju krasi samo fotografija bez teksta

Ako ste propustili središćansko putovanje u američku divljinu na način Siniše Goluba, još uvijek možete nadoknaditi propušteno čitajući knjigu “Nagovor na odvažnost”. Možete je naručiti i potražiti na: www.fotoklub-cakovec.hr

foto: rr

Siniša Golub - Nagovor na odvažnost

Ostavi komentar