FOTO: „Mirisi i okusi međimurskog zavičaja u iseljeništvu” predstavljeni u Zagrebu

sonja zg (50)

Dvije Čakovčanke i doktorice društvenih znanosti objavile su knjigu “Mirisi i okusi međimurskog zavičaja u iseljeništvu”. Predstavljena je u Čakovcu, a ove je srijede (22. svibnja) uslijedila je književna večer u Zagrebu u Viteškoj dvorani Družbe “Braće Hrvatskog Zmaja”.

„Mirisi i okusi međimurskog zavičaja u iseljeništvu”

O knjizi su govorile autorice dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić i dr. sc. Sonja Tošić Grlač. Zatim
dr. sc. Marijana Borić s Odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti i dr. sc. Josip Lasić s Filozofskog fakulteta u Splitu. Moderatorica programa bila je Dragica Krpan, Zmajica od Kruševa, Meštar protonotar.

sonja zg (17)

Knjiga u prvom dijelu donosi podatke o iseljavanju iz Međimurja i migracijama mirisa i okusa, potom slijede prikupljeni recepti međimurske kuhinje, poglavlje o međimurskim vinima te na kraju rječnik međimurske kuhinje. Djelo je financirano preko projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Lea Šprajc, međimurska kantautorica uljepšala je ovu večer izvevši nekoliko međimurskih pjesama. Nakon predstavljanja druženje se nastavilo uz okuse i pića Međimurskog zavičaja

foto: Nevenka Šardi

Ostavi komentar