FOTO “MED MUROM I DRAVOM”: Na državnu smotru ide KUD Belica!

Med Murom i Dravom 2019 (34)_resize

Četrnaesta smotra koreografiranog folklora “Med Murom i Dravom” održana je ove subote u dvorani Centra za kulturu Čakovec. Na pozornici je zaplesalo i zapjevalo šest umjetničkih društava i udruga i to redom sljedeće folklorne sekcije: KUU Veseli Međimurci Čakovec, KUD Seljačka sloga Donja Dubrava, KUU Seljačka sloga Nedelišće, KUD Belica iz Belice, KUD Žiškovec i KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica.

Selektori HSK bili su Tibor Büm (glazba) i Nikola Kotur (ples i nošnje) su za državno natjecanje odabrali nastup KUD Belica koji se predstavio koreografijom “Protuletje se otpira, moje srce nema mira”. KUD Belica će predstavljati Međimursku županiju na državnoj smotri koja će biti održana u Čakovcu u listopadu ove godine.

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja bila je što su sve koreografije bile na zadanu temu međimurskih pjesama i plesova. Natjecanje je otvorila zamjenica župana Sandra Herman koja je zajedno s Dejanom Buvačom predsjednikom Zajednice kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije svim sudionicima uručila zahvalnice. Domaćin smotre je uz ZKUUMŽ bio KUU Veseli Međimurci Čakovec. Program je vodio Miljenko Zelenbaba. Fotogaleriju Smotre zabilježio je i Mario Golenko. Pogledajte je OVDJE.

foto: rr

Ostavi komentar