FOTO: Kako je izgledao Čakovec nekoć pogledajte na izložbama fotografija i plakata u Centru za kulturu i knjižnici

Daniel Hampamer Kiga
Daniel Hampamer Kiga inicijator dokumentarističkih izložbi Čakovec nekoć

U izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorena je izložba fotografija Čakovec nekoć – kultura i prosvjeta. Predstavljen je izbor fotografija objavljenih u FB grupi Čakovčanke i Čakovčanci a nastalih u periodu od 60-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća. Kolaž donosi dokumentaristički prikaz života Čakovca kroz djelovanje Škole animiranog filma, KUD-a Veseli Međimurci, kazališne i rock scene. Dva panoa su posvećena prosvjeti, a među njima je i likovna umjetnica Priska Kulčar ovogodišnja dobitnica Nagrade Grada Čakovca za životno djelo.

Čakovec nekoć
Daniel Hampamer, Josip Mihalković, Marta Horvat, Maša Hrustek Sobočan i Stjepan Kovač

O dokumentarističkom postavu izložbe govorile su Marta Horvat i Maša Hrustek Sobočan. Daniel Hampamer Kiga pokrenuo je ovu priču prije tri godine i ponovo je okupio na jednom mjestu poznate i nepoznate čakovečke autore fotografija: Emil Hudin, Tomislav Valjak, Milan Đurić, Mirko Banjeglav, Edo Lukman, Ivica Žišković, Miljenko Muršić, Bojan Damiš, Rajko Dobošić, Saša Budiša, Željko Megla, Duško Hajdinjak, Srećko Krištofić i Vlado Horvat.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Stjepan Kovač s vjerom kako će ova ideja dobiti svoj nastavak i iduće godine na četvrtom izdanju izložbe Čakovec nekoć.

Čakovec 80-tih (1)_resize
Plakati Čakovec 80-tih izloženi su u čakovečkoj knjižnici

Osim u izložbenom prostoru Centra, dio izložbe postavljen je i na Općem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec gdje su prezentirani plakati Čakovec 80-tih s potpisom Čakovčanina Tomislava Valjka.

Izložbe su postavljene uz svečanosti obilježavanja Dana Grada Čakovca i mogu se razgledati do 20. lipnja.

foto: rr

Otovrenju izložbe nazočio je i David Vugrinec
Mirjana Valjak sad i nekoć…

Ostavi komentar