FOTO: Izložba UrboArhitektura 20+20 arhitekata Bojana Perhoča i Vesne Makovec otvorena u CZK Čakovec

izložba Bojan Perhoč i Vesna Makovec
arhitekti i autori izložbe Bojan Perhoč i Vesna Makovec

Nakon ljetne stanke izložbeni salon Centra za kulturu Čakovec ugostio je urbanističko – arhitektonsku izložbu UrboArhitektura 20+20. Donosi kolažni pregled i dvadesetogodišnji rezime arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva dvoje čakovečkih arhitekata – Bojana Perhoča i Vesne Makovec.

izložba Vesna Makovec i Bojan Perhoč (43)_resize
Sandra Jakopec, Vesna Makovec, Bojan i Igor Perhoč

Na otvorenju su istakli kako je izložba presjek rezultata njihovog rada, ali i rada lokalne zajednice, gradova i općina, gospodarstvenika i privatnih investitora s kojima u suradnji oplemenjuju, nadograđuju i oblikuju urbanističku i arhitektonsku sliku naših gradova i naselja. Izložba je zahvala njima, ali i svim suradnicima njihovog projektnog ureda Urbia d.o.o. te svim njihovim poslovnim partnerima. Budućnost arhitekture vide u provedbi rješenja održive arhitekture koja spaja i integrira elemente pametnih rješenja stambenih, poslovnih zgrada, sportskih i drugih objekat, interijera i eksterijera.

Izložbu je otvorila Sandra Jakopec, predsjednica Udruge hrvatskih urbanista. Moći će se u CZK Čakovec razgledati do 10. rujna.  Otvorenju je nazočio župan Matija Posavec, Mladen Novak predsjednik Skupštine Međimurske županije, David Vugrinec pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca, brojni arhitekti, gospodarstvenici te predstavnici kulturno-umjetničkog života Čakovca.

Autori su izložbu zamisli kao višeslojni događaj koji se nastavlja tijekom rujna. Tako u subotu 14. rujna slijedi klavirski koncert arhitekte Igora Perhoča u zgradi Scheier.

Potom će u srijedu 18. rujna Milivoj Kuhar održati predavanje „Fotografija u arhitekturi“.

U subotu 28. rujna Ivan Goričanec održat će predavanje „Suvremena arhitektura vinskih podruma i vinska kultura“, nakon čega će se održati gitaristički koncert Branimira Novaka i Nenada Srpaka. Dio atmosfere s otvaranja izložbe pogledajte u nastavku.

foto rr

Ostavi komentar