FOTO: Instalacija “Obiteljsko stablo Zrinskih” nova atrakcija u Gradskoj kavani Čakovec

Instalaciju "Obiteljsko stablo Zrinskih" svečano su otvorili Vesna Pintarić i Matija Posavec

Grad Čakovec od večeras je bogatiji za još jednu turističku atrakciju. Na ulazu u Gradsku kavanu Čakovec postavljena je instalacija “Obiteljsko stablo Zrinskih”. Instalaciju su svečano otvorili u ime domaćina Gradske kavane Zrinski, Vesna Pintarić  te župan Matija Posavec.

Grafičko-likovni koncept instalacije potpisuje poznati čakovečki grafički dizajner i ilustrator Boris Lisjak. Grafike obiteljskog stabla temelje se na ilustriranoj knjizi “Čakovečki Zrinski” koju su prije desetak godina objavili Boris Lisjak kao ilustrator i Ljubomir Borović kao autor teksta. Tehničku izvedbu i osvjetljenje instalacije u dimenziji od oko šest sa dva i pol metara odradio je Davor Fileš i firma Eltel d.o.o.

Ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan  tom je prigodom istakla zadovoljstvo što kultura i povijesno nasljeđe Međimurja, a posebice fundus Muzeja sve više izlazi na javne prostore:

– Nakon što je proteklog tjedna u Gradskoj kavani otvorena prva muzejska kutija u kojoj je izložen izložen čajni servis engleske tvornice John Davenport, koja je tijekom 18. i 19. stoljeća slovila kao jedna od najpoznatijih svjetskih proizvođača skupocjenog porculana, evo sada je u samom središtu Čakovca postavljena i instalacija obiteljskog stabla Zrinskih.’

Prvi “selfiji ” turista i Čakovčanaca kod instalacije već su večeras “pali”, a kako je instalacija dvojezična (hrvatsko-engleski) povijesne ličnosti velikaške obitelji Zrinski koja je u 16. i 17. stoljeću stolovala u Čakovcu imat će priliku upoznati sve generacije, kako domaćih tako i posjetitelja Kavane iz inozemstva.

foto: rr

instalacija Zrinski Kavana (3 instalacija Obiteljsko stablo Zrinskih

 

Ostavi komentar