FOTO: Damir Novak u čakovečkoj knjižnici djecu učio crtati karikature

Voditelj radionice karikaturist Damir Novak

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec i ove je godine u vrijeme školskih praznika organizirala radionice za djecu. Nakon druženja djece s voditeljima na temu pripovijedanja priča, čitanja i fotografije proteklog je tjedna održana radionica pod nazivom Crtajmo karikature pod vodstvom Damira Novaka. Održana je u igraonici Dječjeg odjela knjižnice.

Damir Novak i polaznici radionice

 

Voditelj radionice Damir Novak iz Malog Mihaljevca međunarodno je nagrađivan i priznat karikaturist. U Hrvatskoj gotovo da i nema tiskovnog-novinskog izdanja u kojem nije objavljena barem jedna njegova karikatura. Opisao je teme ovoljetne radionice:

– Crtali smo likove u karikaturi i isticanje smiješnih stvari. To su djeca jako dobro odradila. Radili smo i likove životinja jer djeca više vole crtati životinje nego ljudske face. Na zadnjem satu crtali smo portrete. Mogli su odabrati žele li nacrtati svoje prijatelje s radionice ili mene kao voditelja.

Više o radionici i aktualnostima karikaturiste Damira Novaka u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 9. kolovoza.

Do kraja kolovoza Knjižnica organizira još i radionice Financijska pismenost Helena Andrašec, Glazbom po svijetu (voditeljica Tihana Novak) i Fun with words (educare by Mirjana Sever, prof. Zrinka).

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar