4.5 C
Čakovec
Petak, 24 studenoga, 2023

Film čakovčanke Stanke Gjurić na prestižnom festivalu u Kaliforniji

Kratkometražni film pjesnikinje i filmašice Stanke Gjurić, Ljetno jutro u programu je službene selekcije filmskog festivala ESMOA, koji počinje 30. studenog u El Segundu u Kaliforniji (SAD).

Osim hrvatske, u službenoj selekciji našli su se još filmovi redatelja iz Izraela, Engleske, Kanade, SAD-a, Australije, Italije, Njemačke, Bjelorusije, Austrije, Indije, Ukrajine, Portugala, Rumunjske, Egipta, Irana, Uzbekistana, Argentine, Bugarske, Kine, Francuske, Turske, Novog Zelanda i Brazila. Pristigli radovi natječu se u tri kategorije: animacija, film i Vvdeo art.

Misija ESMoA je djelovati kao katalizator kreativnog razmišljanja u South Bayu i širem području Los Angelesa s fokusom na eksperimentalne izložbe, angažman zajednice i umjetničko obrazovanje.

Definiran kao eksperimentalni muzej, a ne tradicionalni muzej, ESMoA je provokativan, svjež i agilan partner u zajednici, koji nastoji ponovno kalibrirati pravila razumijevanja, znanja i djelovanja kroz umjetnost. ESMoA vjeruje da su umjetnost, umjetničko obrazovanje i humanističke znanosti temelj svakog društva.

ESMoA je oduvijek težila rekontekstualizaciji etablirane umjetnosti dok je u tom procesu nadahnjivala posjetitelje da promisle što znači baviti se takvim umjetničkim djelima.
Kustosica festivala 2022 ESMOa Video Ar i Filmskog festivala od 2017. je Eugenia Torre, trenutno direktorica informacija i medija gdje upravlja različitim aspektima organizacije umjetničkog laboratorija.

U žiriju festivala nalaze se Rick Carterdvostruki dobitnik Oscara i scenograf za filmove “Avatar” Jima Camerona i “Lincoln” Stevena Spielberga, Phet Mahathongdy, glumica, spisateljica i redateljica.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE