Dođite ove subote u Šajericu na film Zauvijek i razgovor  s Monikom Rusak

Fali vam inovativnog i suvremenog filmskog sadržaja u gradu? Ove subote dođite u zgradu Scheier i otkrijte čari eksperimenta na filmu.

Ove subote, 9. studenog 18 sati u zgradi Scheier dođite na projekciju kratkog dokumentarno-eksperimentalnog filma Zauvijek varaždinske umjetnice Monike Rusak, a nakon projekcije sudjelujte u kratkoj prezentaciji i razgovoru s autoricom o dokumentarno-eksperimentalnom filmu.

Film Zauvijek kroz nelinearni narativ govori o prolaznosti života i (us)trajnosti najvećih životnih vrijednosti kroz razgovor s protagonisticom R. J. (92). Prolaznost života prikazana je kroz simboliku vode kao glavnog pokretača priče koja u prenesenom značenju prikazuje izgubljenu ljubav protagonistice, a prikazi pejzaža uz Dravu kod Varaždina kao i ostale scene u kojima se voda pojavljuje u različitim oblicima, glavni su okviri unutar kojih se odvija prošlost i sadašnjost jedne žene.

Mlada redateljica kroz film govori o trećoj životnoj dobi i ljubavi kao glavnom osloncu u starosti, koja ne treba predstavljati tugu već i sreću u kojoj treba uživati u svakom trenutku.

Monika Rusak, autorica filma iz Varaždina završila je preddiplomski stručni studij Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever te diplomski studij Medijske umjetnosti i prakse (Intermedija) pod mentorstvom izv. prof. art. Nadije Mustapić (MFA) i izv. prof. art. Ingeborg Fülepp, mag. art. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Aktivna je Članica HDLU Varaždin, a područje rada kojim se bavi su fotografija i filmska umjetnost. 

Ostavi komentar