Despinić, Kovač i Radek autori novog kola Biblioteke Insula

Biblioteka Insula
Emilija Kovač, Ladislav Radek, Miroslav Gakić, Petar Despinić i Ivan Kutnjak

Nastavljajući niz aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.2017.) Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec organizirala je i predstavljanje novog kola zavičajne Biblioteke “Insula” čiji je izdavač i nakladnik Grad Čakovec.

U prepunoj multimedijalnoj dvorani o novoobjavljenim naslovima govorili su autori Petar Despinić, Emilija Kovač i Ladislav Radek, te urednik biblioteke Miroslav Gakić. Večer je moderirao Ivan Kutnjak.

Miroslav Gakić
Miroslav Gakić, urednik Biblioteke “Insula”

Gakić, koji je ujedno i predsjednik Komisije za nakladničku djelatnost Grada Čakovca o ovogodišnjim izabranim djelima i pristiglim radovima je kazao:

– Ove godine imamo veterane pisane riječi. Svi oni imaju dosad objavljeno dvadesetak knjiga i bar po jednu zbirku objavljenu unutar zavičajne Biblioteke “Insula”. To su Petar Despinić sa zbirkom pjesama ” Tercine i pjesme ine”, Emilija Kovač s romanom ” Slike: na dah” i Ladislav Radek za zbirkom epigrama ” Utihnula jeka”. Sva djela su solidnog opsega, sa stotinjak i više stranica, iako to nije najvažnije, ali nije ni zanemarivo. Svako djelo je tiskano u 500 primjeraka. Tisak je odradila tiskara “Letis”, a grafičku obradu i naslovnicu studio “Dvije lije”. Tehničko oblikovanje knjige potpisuje Boris Topolnjak iz “Letisa. Komisija za nakladničku djelatnost Grada Čakovca primila je na čitanje dvanaest radova. Devet radova je zadovoljavalo kriterije Natječaja. Odabrali smo tri najbolja. Stiglo je još nekoliko vrlo dobrih radova, koji će uz manje dopune i dorade zasigurno sljedećih godina moći konkurirati za objavu unutar naše biblioteke, pa vjerujem da će se autori ponovo javiti.

Sljedeće druženje u čakovečkoj knjižnici biti će u znaku putopisa. U srijedu, 8. studenoga Čakovčanka Vesna Perhoč prikazat će svoje ovogodišnje putovanje u indijsku državu Jammu i Kashmir. Predavanje LADAKH- „ Mali Tibet“ je u 18 sati.

foto: rr

Petar Despinić
Petar Despinić
Emilija Kovač
Emilija Kovač
Ladislav Radek
Ladislav Radek

Biblioteka Insula

Biblioteka Insula

Ostavi komentar