Davorka Črnčec iz Nedelišća predstavlja u Varaždinu svoju novu zbirku pjesama

Davorka Crnčec
Davorka Crnčec inženjer je tekstilne kemije

U utorak 11. kolovoza s početkom u 19 sati u kavani Stara vaga u Varaždinu ( Trg Matije Gupca 61), započet će još jedan Jezičac literature u organizaciji Udruge Ritam misli.

Udruga poziva na glazbeno poetsku poslasticu u kojoj će na vagu staviti stihovi iz nove zbirke Aritmija tišine pjesnikinje Davorke Črnčec iz Nedelišća. O knjizi će, uz autoricu, govoriti i recenzentica dr. sc. Emilija Kovač, prof. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se, varaždinska glazbenica Vida Dodigović i Karlovčanin jazz saksofonista Harry Pass.

– Vaganje poezije i rada pjesnikinje traži vaš glas i osmijeh. Pridružite se i budite dio večeri u kojoj će se poezija i glazba ispreplitati. Budimo odgovorni i držimo fizičko odstojanje no dozvolimo si emotivnu bliskost uz stihove koji bujaju emocijama poručuju voditelji Ljubica Ribić i Milan Novak.

Bilješka o autorici

Davorka Črnčec rođena je 1975. u Čakovcu, inženjer je tekstilne kemije, radi u Varaždinu kao voditelj laboratorija i bojadisaone u talijanskoj tvornici za proizvodnju čarapa (Calzedonia), majka je i supruga. Živi u Međimurju, u  Nedelišću.

Piše dugo, objavljuje po književnim portalima u regiji, pretežno ljubavnu i refleksivnu poeziju iako se okušala i u drugim formama. Sudjeluje na mnogim kulturnim manifestacijama gdje joj poezija na standardu i na kajkavštini  redovno biva zapažena i pohvaljena.  Aktivna je članica  nekoliko  književnih udruga (Varaždinsko književno društvo, Impuls poezija, Hrvatski sabor kulture).

Pjesme su joj do sada tiskane u mnogim zajedničkim zbirkama, a krajem 2017. iz tiska izlazi „Boja meda“, prva samostalna. „Aritmija tišine“ – druga samostalna zbirka poezije, iz tiska izlazi u travnju 2020.

 

Ostavi komentar