Daniel Hampamer Kiga pripremio izložbu “pogrebi&pomiriši – mtč forever”

Daniel Hampamer Kiga
Daniel Hampamer Kiga donosi dokumentarističke fotografije unutrašnjosti tvornice MTČ-a prije rušenja zgrada (foto: Zlatko Vrzan)

Sjećate li se pamučnih T-shirt majica koje su bile hit u drugoj polovici 70-tih godina prošlog stoljeća a bile su prepoznatljive po “fluorescentnim” bojama i ilustracijama voća? Dodatna “kvaka” bila je ugodan miris arome voće, koji bi se pojavio kad bi se majica pogrebala. Te su majice bile jedan od brojnih kvalitetnih proizvoda nekadašnjeg tekstilnog diva MTČ-a Čakovec.

Vođen sjećanjem na tu uspješnu tvrtku Čakovčanin Daniel Hampamer Kiga uskoro će predstaviti zanimljivu izložbu dokumentarističkih fotografija unutrašnjosti same zgrade MTČ-a.

– Izložba se zove “pogrebi i pomiriši – MTČ Forever”. Ime je uzeto od kolekcije MTČ koja je proizvodila pamučne majice koje su zamirisale kad su se pogrebale po ilustracijama voća (jagode, banane, ananas, grožđe). To je sjećanje ne samo na taj proizvod već na cijeli MTČ. Moje fotografije nemaju miris, ali kad će se razgledavati moći će se osjetiti miris prošlosti.

* U kojem razdoblju su nastajale fotografije?

– Snimljene su u proteklih godinu i pol dana. Isprava nisu bile namijenjene izložbi, ali s vremenom kad se okinulo tih 200-tinjak fotografija vezanih uz MTČ, shvatio sam da je to zanimljivo gradivo. Fotografije prikazuju unutrašnjost tvornice MTČ-a i njegovih proizvodnih pogona prije rušenja zgrada.

Razgledajte od petka 8. rujna (od 19 sati) zadnje trzaje nekad slavnog MTČ-a kroz 25 fotografija formata 40×30 cm u zgradi Scheier u Čakovcu. Postav će biti dostupan za razgled u izložbenom prostoru zgrade Scheier do 19. rujna.

U nastavku dvije fotografije s nadolazeće izložbe u Scheierici:

izlozba pogrebi&pomirisi_Daniel Hampamer Kiga (2

cof

Ostavi komentar